Tuna: Belediye, ideolojik çekişmelerin yeri olmamalı

Farklı siyasi görüşe sahip belediye başkanları ile ortak akıl mesajı veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Belediye, ideolojik çekişmelerin yeri olmamalı. Ne diye kavga edelim, anlamıyorum” dedi.

Tuna: Belediye, ideolojik çekişmelerin yeri olmamalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna katıldığı özel bir televizyon kanalında Ankaralıları yakından ilgilendiren projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden itibaren farklı görüşe sahip belediye başkanları ile işbirliği içinde çalıştığı hatırlatılan Başkan Tuna, “kimseyle kavga etmeyeceğim” mesajı verdi ve şunları söyledi, “Belediyeler ideolojik çekişmelerin yeri olmamalı. Hizmeti nerede yaparsanız yapın ama belediyecilik farklı. Belediyenin amacı milletin imkanlarını milletin emrine adaletli bir şekilde sunmak olmalı. Belediye problem, itişme, kakışma yeri değildir. Biz uygun ve doğru olan hizmetleri el ele yaparız. Ne diye kavga edelim” dedi.

2018’DE ULAŞIMA ZAM YOK

Başkan Tuna, Başkentlileri yakından ilgilendiren müjdeleri de arka arkaya açıkladı. Ankara’da 24 saat kesintisiz ulaşım kararı nedeniyle vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarının ve ulaşımı sübvanse ettiklerinin altını çizerek, 2018 yılında ulaşım fiyatlarına zam yapılmayacağını söyleyen Tuna şöyle konuştu, “2018 yılı için ulaşımda bir fiyat artışına gitmeyeceğiz. Bilet ücretlerini artırmayacağız, aynı kalacak.”

ANKARAKART MAVİ OTOBÜSLERDE DE GEÇERLİ OLACAK

Başkan Tuna’nın ulaşımla ilgili verdiği bir başka müjde de ANKARAKART ile ilgiliydi. Devlet Demiryolları ile yapılan protokol sonrası ANKARAKART’ın banliyö hatlarında da kullanılacağını belirten Tuna, sıradaki çalışmanın özel halk otobüsleriyle ilgili olduğunu söyledi, “mavi otobüsler de önümüzdeki günlerde bu sisteme geçmiş olacak” dedi.

ANKAPARK PROJESİ İÇİN DEVAM KARARI

ANKAPARK projesinin Başkent turizmi ve ticareti açısından önemli bir proje olduğuna dikkati çeken Başkan Tuna, projenin iptal edilmediğini açıkladı. Tuna, projeye ilişkin düşüncelerini şu sözlerle paylaştı, “Uzun yıllardır devam eden proje. Mahkeme kararları nedeniyle iş uzamış. Proje yüzde 90’ın üzerinde tamamlanmış durumda ama hala yapılması gereken bazı işler var. Buranın işletilmesi de ayrı bir iş. Profesyonel bir iş bu; herkes bunu yapamaz. Bu projenin belediye personeliyle işletilmesi doğru değil.. Şu an ANKAPARK’ın tahsis süresi 10 yıl ama kanun değişikliği ile bu sürenin en az 20-30 yıl olması lazım. Bu süre uzatılmazsa projenin verimliliği de ciddi ölçüde etkilenmiş olacak. Bu yönde bazı işletmecilerle görüşmelerimiz oldu ama henüz el sıkacak durumda değil. Çinliler de gündemde ama el sıkma durumu olmadı.”

HAVAALANI YOLUNA METRO

Havaalanı yoluna metronun gitmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın taahhütleri olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, Başkentlileri yakından ilgilendiren şu bilgileri verdi, “Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız ile güzergah noktasında görüştük. Nüfusun yoğun olduğu yerlerden geçmesi yönünde talebimiz oldu. Talebimize uygun yaklaşımda bulundular. İnşallah nüfusun ve ticaretin yoğun olduğu yerlerden geçmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Şu an için bir tarih veremeyiz ama devam eden BAŞKENTRAY Projemiz Mart ayında inşallah hizmete girecek. Ulaşımı rahatlatacak ve çok modern bir sistemle yapılacak.”

MERKEZ İLÇELER İÇİN DE SU İNDİRİMİ GÜNDEMDE

“Gönülden geçen ulaşımın ve suyun ücretsiz olması. Bunu ben de isterim ama imkan meselesi” diyen Başkan Tuna, 16 ilçede yapılan su indirimini merkez için de düşündüklerini açıkladı. İmkanların gelişmesi ve gelirlerin toparlanmasıyla birlikte merkez ilçelerdeki su fiyatlarında da indirime gideceklerinin altını çizdi.

BARAJLARIMIZ DOLARSA KIZILIRMAK’TAN SU GETİRMEYECEĞİZ

Ankara’daki suyun temiz olup olmadığı yönündeki tartışmalara da açıklık getiren Başkan Tuna, şunları söyledi, “Suyu içmede sıkıntı yok, sağlık bakımından da bir sıkıntı yok. Ama tat bakımından bir sıkıntı var. Tabii bu Kızılırmak’tan gelen suyun getirdiği bir durum. Bunun için barajlarımızdaki su seviyesi makul seviyeye gelince Kızılırmak’tan gelen suyu da getirmemiş olacağız. Gerede projesi de inşallah bu yıl içerisinde tamamlanınca artık Kızılırmak’tan su alma ihtiyacımız da hiç kalmayacak.”

FUAR ALANI İÇİN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

Akyurt’a yapılması planlanan uluslararası fuar alanı konusunda hem ATO hem de TOBB’un farklı görüşleri ve endişeleri olduğunu belirten Tuna, bu endişeleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Konuyu Başbakana taşıdıklarını ve ulaşım konusunda bir sıkıntı olmayacağını vurguladıklarını anlatan Başkan Tuna, endişelere gerek olmadığı yönündeki görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ileteceğini belirtti.

BAHÇELİEVLER 7. CADDE REFERANDUMUNA DESTEK

CHP, MHP ve diğer siyasi partilerin belediye başkanları ile yaptığı görüşmelerin son derece yararlı olduğuna dikkati çeken Başkan Tuna, Bahçeli 7. Caddenin trafiğe kapatılması yönünde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile görüştüğünü söyledi ve şunları kaydetti, “Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen ile görüştük. Referandumu siz yapın; ne çıkarsa o karara uyarız dedim. Çankaya’da oturanlar da bizim vatandaşımız, benim vatandaşım. Bütün ihtiyaçlarını karşılamak da benim görevim. Sandıkta vatandaşımız bir başka partiye oy verdi diye ben ona düşman olabilir miyim? Bu seçmenin iradesine saygısızlık olmaz mı? Dolayısıyla bizim Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut gibi farklı partilerin belediye başkanları ile bir problemimiz olamaz. Belediyeler itişme kakışma yeri değildir, kavga yeri değildir. Hangi görüşten, kanaatten olursa olsun bütün görüş ve düşüncelerin uygun olanlarını el birliği ile gerçekleştiririz.”

KANAL ANKARA PROJESİ BÜTÜN ŞEKLİNDE İHALE EDİLECEK

Başkan Tuna, Kanal Ankara projesinin rafa kaldırıldığı iddialarını ise yalanladı, “Proje bütün olarak projelendiriliyor ve bir bütün olarak ihale edilecek. Parça parça değil de bütün olarak yapılacak.” Tuna, Ankaragücü’ne belediye desteği konusunda görüşmeleri sürdürdüklerini açıklarken, son dönemde tartışma konusu olan Seğmenler Parkındaki Koman Heykeli hakkında da net konuştu. Tuna, “Ben mi hırsızlara müsaade etmişim çalın diye, yerine konulmasına da müsaade edeceğim. Bu tip şeylerle böyle ufak tefek işlerle gündeme gelmeyi çok verimli görmüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.