"Turistik Doğu Ekspresi", Ankara-Kars yönünde yolculuğa başladı

Yeni sezonda ilk seferine çıkan "Turistik Doğu Ekspresi" Kars'a varışında büyük bir coşkuyla karşılandı

"Turistik Doğu Ekspresi", Ankara-Kars yönünde yolculuğa başladı
Yayınlanma:

"Turistik Doğu Ekspresi", yeni sezonun ilk seferine başlayarak, yaklaşık 30 saatlik muhteşem bir yolculuğun ardından Kars'a ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 dönemi ilk seferini gerçekleştirmek üzere önceki gün saat 17.55'te tarihi Ankara Garı'ndan hareket etti.

Yaklaşık 24 saatlik keyifli bir yolculuğun ardından dün saat 17.00'de Erzurum Tren Garı'na ulaşan "Turistik Doğu Ekspresi" yolcuları, 3 saatlik bir mola sonrasında saat 20.00'de Kars'a doğru yol aldılar.

Turistik tren, Sarıkamış ilçesinde kısa bir mola verdikten sonra Kars yolculuğuna devam etti.

Saat 23.30'da Kars Tren Garı'na varan trenin yolcuları, coşkuyla karşılandı. Kafkas Halk Oyunları gösterisi ve Karslı aşıkların sazlı sözlü dinletisi ile yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir karşılama yaşatıldı.

Garın önünde yapılan "Kars" yazısının meşale ile yakılması, karşılama etkinliğini sona erdirdi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi'nin Kars'a gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Turistik Doğu Ekspresi, Kars'ın marka değerini yükselten çok önemli bir yatırım. Kars, doğunun incisi, Türklerin Anadolu'ya ilk adım attıkları topraklar, Ani, kristal karlar diyarı Sarıkamış, Çıldır Gölü'müz inşallah yakın zamanda buz tutar ve üzerinde kızakla kayarak rekorlar deneriz." dedi.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu da güzel karşılamadan dolayı Karslılara teşekkür ederek, "Kars bizim için çok önemli, Türkiye'de ve dünyada bilinen bir turizm koridoru gerçekleşti. Kars'ı çok seviyoruz ve sevdirmeye çalışıyoruz. İnşallah baharda yeni turizm koridorlarıyla Türkiye'ye hizmet vermeye çalışacağız. Yeni turizm ve kültür koridorlarının Kars turu kadar güzel olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.