Türk Astronot Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna başlıyor

Türkiye'nin ilk astronotu olan Pilot Albay Alper Gezeravcı, Amerika'nın Florida eyaletinde uzay yolculuğuna çıkmayı bekliyor. Gezeravcı, aylar süren eğitimin ardından, 4 kişilik bir ekiple birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıkacak.

Türk Astronot Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna başlıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Türkiye'nin uzay çalışmaları açısından önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Ankara'da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda kurulan özel çadırda canlı olarak izlenebilecek. Çadırda, Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun tüm aşamaları, dev ekranlardan canlı olarak yayınlanacak.

5.jpg

Ankaralılar, çadırda ayrıca uzay hakkında bilgi edinebilecek ve uzay ile ilgili görselleri görebilecek.

"ÇOK HEYECANLIYIZ, ÜLKEMİZ İÇİN GURUR VERİCİ"

Türk Astronot Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye'nin uzay çalışmalarının yanı sıra, gençlerin de ilgisini çekti. Kızılay Meydanı'nda heyecanlı bekleyişe ortak olan liseli 2 öğrenci Elif Naz Memiş ve Ceylin Balta, Türk astronotun uzaya çıkması ile ilgili duygularını şu sözlerle anlattı:

6.jpg

“İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Bu nedenle hem değişik hem tuhaf bir his. Çok heyecanlıyız. Uzayla ilgili çok bilgimiz yok ama bugün daha çok detay öğreneceğiz bu çadır sayesinde. Eskiden çok merakımız vardı ama zamanla bu merak azaldı. Ben de uzaya gitmek isterdim. Orada neler oluyor, nasıl bir yer diye çok merak ediyorum aslında. Ama Türk astronotumuz sayesinde canlı olarak göreceğiz. Çok heyecanlıyız. Ülkemiz için gurur verici bir şey bu.”

7.jpg

Gezeravcı'nın uzaya yapacağı yolculuğun, başarılı bir şekilde tamamlanması Türkiye için tarihi bir an olacak. Bu gece 00.49'da yapılması planlanan uçuşta 14 gün boyunca 13 deney gerçekleşecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.