'Türk Escobar' cezaevinde hayatını kaybetti!

'Türk Escobar' lakabıyla tanınan Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti.

'Türk Escobar' cezaevinde hayatını kaybetti!
Yayınlanma:

Türkiye’nin en tanınmış uyuşturucu baronlarından biri olan ve "Türk Escobar" olarak bilinen Urfi Çetinkaya, 66 yaşında hayatını kaybetti. Uyuşturucu madde imalatı ve nakliyesi suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan Çetinkaya'nın ölüm nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İSTANBUL'DA BÜYÜK ÇAPLI OPERASYONLA YAKALANMIŞTI

Urfi Çetinkaya, 1989 yılından bu yana Türkiye ve dünya genelinde uyuşturucu ticaretiyle adı sıkça anılan bir isimdi. Emniyet güçlerinin uzun yıllar yakından takip ettiği Çetinkaya, büyük çaplı uyuşturucu operasyonlarının hedefi olmuştu. "Türk Escobar" lakabı, onun Türkiye'deki uyuşturucu ticaretindeki etkisini ve uluslararası uyuşturucu ağındaki yerini simgeliyordu.

Çetinkaya, geçmişte bir polis operasyonu sırasında aldığı yaralar sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. 12 Nisan 2023’te İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonla tekrar yakalanan Çetinkaya, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giyen baron, yıllardır cezaevinde bulunuyordu.

Urfi Çetinkaya'nın ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Cezaevinde geçirdiği yıllar boyunca sağlık durumu giderek kötüleşen Çetinkaya'nın, ölümüne neyin sebep olduğu konusunda yetkililerden bir açıklama bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.