Türk futbolunun kara ayı: Aralık 2023

Aralık ayında yaşadıklarımız ne bizim ne de dünya kamuoyunun Türk futbolu adına unutacağı şeyler olacak.

Türk futbolunun kara ayı: Aralık 2023
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Sıklıkla marka değeri, uluslararası bilinirlilik nutukları atılan Türk futbolu Aralık ayında hiç olmadığı kadar dünyanın gündeminde. Başarılar, kupalar, madalyalar değil olumsuz konularla gündemden düşmeyen Türk futbolunda tüm bunların perde arkasında Türkiye Futbol Federasyonu basiretsizliğinin olduğu görülüyor.

Aralık ayını Türk futbolu için kara bir aya çeviren olayları kısaca hatırlatalım:

halil-umut-meleri-yumruklayan-faruk-koca-icin-tartismali-karar-h1703689999-1d857c.webp

ERYAMAN STADI’NDA HAKEM LİNCİ

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitişiyle birlikte hakem kararlarının objektif olarak bakıldığında skora etkisinin tartışılacağı gecede, Ankaragücü başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’i, beklemediği anda attığı yumrukla yere düşürdü.

Koca ile sahaya girenlerin yerde tekmelediği Halil Umut Meler’i linçin ortasından alan dördüncü hakemi ve birkaç sağduyulu sporcu çok daha vahim şeylerin yaşanmasını önledi.

Sonucunda Faruk Koca futboldan men edilirken, geçtiğimiz günlerde tahliye sevinci yaşadı. Halil Umut Meler’in sahaya nasıl döneceği ise merak konusu.

Bu olay en ufak Afrika eyaletlerinden İngiltere’ye kadar dünyanın bir süreliğine bir numaralı gündem maddesi oldu.

istanbulspor-sahadan-cekildi-exaz-jpg.webp

“YİNE SÜPER LİG, YİNE OLAY”

11 Aralık’ta Eryaman Stadı’nda yaşanan kara gece, maçların tarihini kaydırmış ve ilk hafta sarkarak oynatılmıştı. Oynanan ilk haftada Avrupalı basının dediği gibi “yine Süper Lig, yine olay” ile karşılaştık.

Tartışmalı denecek ve hakemlerin doğru karar verdiği düşünülen bir pozisyonu İstanbulspor başkanı kendi yorumuyla beğenmeyerek sahaya indi ve takımını sahadan çekti. Trabzonspor yönetiminin, İstanbulsporlu futbolcuların çabaları sonuç vermedi.

İstanbulspor başkanı takımı sahadan çekerek yeniden Türk futbolunu Avrupa’nın bir numaralı gündem maddesi yaptı.

18202084-728xauto.webp

“ATATÜRK YOKSA BİZ DE YOKUZ”

İyi niyetle yapılan ama cılız sesler olmaktan ileri gidemeyen tavsiyeler yerine gelmedi ve Türkiye Futbol Federasyonu marka değerini daha da artıracağını düşünerek Cumhuriyet’in iki köklü kulübünü Suudi Arabistan’a Süper Kupa maçı için taşıdı.

Cumhuriyetin yüzüncü yılında Cumhuriyetle özdeşleşmiş ya da deprem bölgesinde bir yerde oynanırsa daha anlamlı olacak maç TFF’nin beceriksizliği ile Suudi Arabistan’a alındı. Bilet satılamayan, yeteri kadar uluslararası ilgiyi de toplayamayan federasyon son gece yaşananlarla adeta tüy dikti.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa maçını oynatamayarak tarihe geçti.

Arabistan yetkililerin rica minnet İstiklal Marşı’nı kabullendiği ve Atatürk posteri ve tişörtlerine net olarak karşı olması sonucu, oraya gitmekle büyük hata yapan iki kulüp; “Atatürk yoksa biz de yokuz” diyerek maça çıkmadı.

Tüm dünyanın gündemi bir kez daha Mehmet Büyükekşi sayesinde Türk futbolu oldu.

Durduğu her saat futbola zarar veren, atamalarla kulüp başkanlığı, federasyon başkanlığı yapan bir kişinin sadece bir aylık performansı bile Türkiye’yi hiç de yakışmadığı ülkelerin futbollarıyla kıyas edilecek bir duruma getirdi.

Cumhuriyetin yüzüncü yılında Mehmet Büyükekşi ve federasyondaki arkadaşları unutamayacağımız bir Aralık ayı verdi futbol severlere ve tüm ülkeye.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.