TÜRK-İŞ asgari ücret talebini açıkladı!

1 Aralık'ta asgari ücret zammı için görüşmeler başlayacak. 2024 asgari ücret miktarı belirlenirken enflasyon oranı göz önüne alınacak. Kasım ayı enflasyonunun da belli olmasının ardından masadaki rakam daha da netleşecek. Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırına göre asgari ücretteki talebini açıkladı.

TÜRK-İŞ asgari ücret talebini açıkladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milyonları ilgilendiren 2024 asgari ücret çalışmaları devam ederken bu yılki zammın ara zamma gerek kalmadan, önümüzdeki tahmini enflasyonun da dahil edildiği bir rakam olarak belirlenmesi bekleniyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre, bekar bir bireyin yaşam maliyeti 18 bin lira olurken açlık sınırı 14 bin 25 TL, yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti ise 18 bin 239 olarak belirlendi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, komisyon toplantılarının tamamlanmasının ardından komisyon üyeleriyle birlikte kararlaştırılacağı belirtti.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2024 asgari ücret için masadaki pazarlığın enflasyon oranına göre 15 bin 700 liradan başlaması bekleniyor.

Buna göre, 4 aylık enflasyon yüzde 29.4 olarak belirlendi. Kasım ve aralık aylarında da yüzde 3'lük enflasyon beklentisiyle 6 aylık oran yüzde 37.3 oluyor. Buna göre, ocak ayında yapılacak olan düzenlemenin 15 bin 700 liradan başlaması gerekiyor.

Tahminlere göre asgari ücret 15-17 bin lira arasında olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.