Türk Kızılay’dan depremzede çiftçilere destek

Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak amacıyla başlattığı Çiftçi Destek Programı’nın ilk fazını tamamlayarak 2 bin 797 çiftçiye toplamda 70,8 milyon lira ödeme gerçekleştirdi.

Türk Kızılay’dan depremzede çiftçilere destek
Yayınlanma:

Depremden en fazla etkilenen 6 ildeki çiftçilerin üretim araçlarındaki zararları telafi etmek ve tarımsal faaliyetlerine devam edebilmeleri için destek sağlamak amacıyla yürütülen program, toplamda iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşamada, Kahramanmaraş’ta 538, Hatay’da 439, Malatya’da 388, Adıyaman’da 591, Gaziantep’te 455 ve Osmaniye’de 386 çiftçi bu destekten yararlandı.

kizilay-1.jpg

Destek almak için çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Hayvan Kayıt Sistemi (Türkvet) gibi sistemlere kayıtlı olmaları gerekiyordu. Destek tutarı, ekim alanı ve sahip olunan büyükbaş/küçükbaş hayvan sayısı gibi kriterlere göre belirlendi.

aw312071-02.jpg

141 MİLYON 740 BİN LİRAYA ULAŞACAK

Kızılay, program sayesinde çiftçilerin tarımsal girdi, ekipman ve diğer malzemeleri temin ederek yeniden üretime geçmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. İlk fazdan faydalanan çiftçiler, izleme ve değerlendirme süreçlerinin ardından uygun bulunmaları durumunda ikinci faz ödemelerini kasım ayında alacak. Böylece, Kızılay’ın 2024 yılı boyunca sağlayacağı toplam destek miktarı 141 milyon 740 bin liraya ulaşacak.

2023 yılında, depremin ardından Kızılay tarafından 860 çiftçiye toplam 24 milyon 761 bin lira nakit desteği verilmişti. Türk Kızılay, bu tür desteklerle deprem bölgesindeki tarımsal üretimi canlandırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.