Türk Kızılayı, Gazze'ye yardım gemisi göndermeye devam ediyor

Türk Kızılayı tarafından toplanan yardım malzemeleri, Gazze'deki siviller için harekete geçirilen insani yardım koridoru kapsamında gemiyle Mersin Limanı'ndan yola çıktı.

Türk Kızılayı, Gazze'ye yardım gemisi göndermeye devam ediyor
Yayınlanma:

Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, yardım malzemelerini taşıyan gemiyi Mersin Limanı'nda uğurladı. Saygılı, Türk Kızılayı'nın, güvenli bir insani yardım koridoru oluşturulmasının ardından hızlı bir şekilde harekete geçerek, duyarlı bağışçılardan topladığı yardımları Gazze'ye ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm siviller için insani yardım çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Saygılı, Mersin Limanı'ndan uğurladıkları gemide gıda, su, ilaç ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaç sahipleri için önemli malzemelerin bulunduğunu açıkladı.

Savaşın mağdur ettiği sivillere yönelik yardımın önemine dikkat çeken Saygılı, savaşın hukuki kurallara tabi olduğunu ve dünyanın tek ses olup çatışan taraflara bu kuralları hatırlatması gerektiğini ifade ederek, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıları şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Saygılı, Türk halkının Filistin'e yönelik duyarlılığına vurgu yaparak, Kızılay'ın başlattığı kampanyaya destek olan tüm bağışçılara teşekkür etti. Yardım kampanyasına www.kizilay.org.tr adresinde yer alan banka hesaplarından veya "FİLİSTİN" yazıp 2868'e SMS göndererek 20 lira karşılığı bağış yapılabileceğini hatırlattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.