Türk mutfağının altın lezzeti: Ali Nazik nasıl yapılır

Ali Nazik, hazırlandığı her sofrada övgülerle karşılanan bir lezzet. Özellikle akşam yemeklerinin yıldızı olan bu yemeğin yapımı oldukça merak ediliyor. İşte detaylar...

Türk mutfağının altın lezzeti: Ali Nazik nasıl yapılır
Yayınlanma:

Ali Nazik, Türk mutfağının lezzetli ve özgün tariflerinden biri olarak biliniyor. İsmiyle dikkat çeken bu yemeğin kökeni, Gaziantep'e dayanıyor. Yumuşaklığıyla ve doyurucu tadıyla sofralara renk katan Ali Nazik, özellikle et ve yoğurt sevenlerin favorisi haline geldi. İşte, bu lezzetli yemeği evinizde kolayca hazırlamanız için pratik bir tarif:

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (dönerlik veya kuşbaşı olarak tercih edilebilir)
2 orta boy patlıcan
1 büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yoğurt Sosu İçin:

2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:

Patlıcanları közleyin. Bunun için patlıcanların kabuklarını köz ocakta veya fırında közleyin. Kabukları siyahlaşıp yumuşadığında ocaktan alın ve üzerini nemli bir bezle örtüp soğumaya bırakın.

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup, ezin. İnce bir süzgece alıp, fazla suyunu süzün.

Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Pişen etlerin üzerine ezilmiş patlıcanı ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.

Diğer tarafta süzme yoğurdu bir kasede çırpın. İçine ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın.

Servis tabağına önce yoğurt sosunu yayın, üzerine etli patlıcan karışımını dökün.

Dilerseniz üzerine biraz tereyağı eritip, pul biber serpiştirebilirsiniz.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.