Türk siyasetinde yeni ittifak: 5 parti birleşti!

ATA Parti, Doğru Parti, Yurt Partisi, Adalet Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisi, "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" ilkesiyle bir araya gelerek 'Kurtuluş İttifakı'nı kurdu. Bu yeni ittifak, vatanseverlik ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık temelinde birleşti.

Türk siyasetinde yeni ittifak: 5 parti birleşti!
Yayınlanma:

Kurtuluş İttifakı’nın sözcüsü olarak Ahmet Yılmaz belirlendi. İttifakın kuruluşu, ilgili siyasi partilerin genel başkanlarının imzaladığı ortak bildiri ile duyuruldu.

İttifakın kuruluş bildirisi, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlara çözüm bulma amacı taşıyor. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

"TÜRK VE ATATÜRK İLE SORUNU OLMAYAN HERKESİ DAVET EDİYORUZ"

"Yüce Türk Milleti'ne,

Milletimizin ve devletimizin içinde bulunduğu sorunlardan kurtulabilmesi için, huzurlu bir Türkiye için kurumsal kimliklerimiz devam etmek üzere, ana meselelerde 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' ilkesiyle 'Kurtuluş İttifakı' adı altında birlikte hareket etmeye karar verdik. Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bütün kişi ve kurumları adalet ve demokrasi mücadelemizde yer almaya davet ediyoruz."

Sınır Güvenliği ve Sığınmacı Sorunu

İttifakın öncelikleri arasında, sınır güvenliği ve sığınmacı sorunu yer alıyor. Bildiride şu hususlar vurgulandı:

"Milletimizin egemenlik haklarının iadesi için parlamenter demokratik sisteme dönülmesi, adalet ve demokrasi temelinde hukukun üstünlüğüne dayalı güven ortamının yeniden tesis edilmesi.

Sınır güvenliğinin sağlanarak kaçak ve sığınmacı girişinin engellenmesi, ülkemizde bulunan kaçak ve sığınmacıların ülkelerine hızla geri gönderilmesi.

Cumhuriyet ve lâiklik karşıtı odaklar ile bölücü fikir ve yapılarla mücadele."

Gelecekteki Politikalar

Kurtuluş İttifakı, adalet, hukuk, ekonomi, eğitim, sağlık, tarım, çevre ve uluslararası ilişkiler gibi konulardaki politikalarını zamanla açıklayacaklarını belirtti. İttifak, Yüce Türk Milleti’ne hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade ederek, saygılarını sundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.