Türk Telekom kadınları dijital yarınlara hazırlıyor
Türk Telekom, Türkiye’nin Endüstri 4.0 dönüşümünü desteklemek üzere hayata geçirdiği “Yeni Nesil Gelecek Projesi” kapsamında kız öğrencilere “Nesnelerin İnterneti” (IOT) alanında ileri teknoloji eğitimleri verdi.
Türk Telekom, hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle kadınların toplumsal hayatta ön plana çıkmalarına, bilgiye kolay erişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Türk Telekom, Türkiye’nin Endüstri 4.0 dönüşümünü desteklemek üzere hayata geçirdiği “Yeni Nesil Gelecek Projesi” kapsamında kız öğrencilere “Nesnelerin İnterneti” (IOT) alanında ileri teknoloji eğitimleri verdi.Ayrıca, toplumsal, bölgesel veya ekonomik olarak dezavantajlı kesimlerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan “İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında bugüne kadar 24 bin 500 kadın dijital dünya ile tanıştı.
Bilgiye erişimde fırsat eşitliği ilkesini benimseyen Türk Telekom, kadınların hem ekonomik hem de sosyal yönden güçlenmelerini sağlayan projelerine devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yapılan açıklamaya göre; Türk Telekom’un Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği “Yeni Nesil Gelecek” sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar meslek lisesi ve meslek yüksekokullarında 114 kız öğrenciye eğitim verildi. Türk Telekom, Yeni Nesil Gelecek projesi ile katılımcıların ‘nesnelerin interneti’ alanında uzmanlığa adım atmalarına öncülük ederken, katılımcılar arasında cinsiyet dengesi gözeterek yarısını kız öğrencilerden belirliyor. Proje, Türkiye’de yazılım sektörünün büyümesine ve yenilik pazarının gelişmesine hizmet ederken aynı zamanda akıllı teknolojiler üretecek insan kaynağına da önemli bir yatırım niteliği taşıyor.
Türk Telekom, İHK projesi ile 24 bin 500 kadını internetle tanıştırdı
İnternet kullanma becerileri olmayan yetişkinlere İnternetle Hayat Kolay projesi ile internet okuryazarlığı eğitimleri vererek, Türkiye’deki dijital uçurumun azaltılması, katılımcıların güvenli internet, e-devlet kullanımı, e ticaret gibi konularda farkındalıklarının artırılmasına katkıda bulunan Türk Telekom, proje ile bugüne kadar 24 bin 500 kadını internetle tanıştırdı. Türk Telekom, Habitat Derneği ve UNDP iş birliğiyle yürütülen proje ile kadınlarhastane randevusu almak, ürünlerini sosyal medyada tanıtmak, çocuklarının internet kullanımına dair endişelerini gidermek, e-devlet şifresi ile işlemlerini yapabilmek gibi kazanımlar elde ettiler. Birleşmiş Milletler’in toplumsal cinsiyet eşitliği hedeflerini de destekleyen proje ile Türk Telekom, girişimci kadınların internetin olanaklarını kullanarak iş hayatına atılmasına da olanak sağladı.
Eğitimler Tarihi Handa verildi
İHK projesi kapsamında Bursa İnegöl’de kadınlar tarafından yönetilen ve sadece kadınların çalıştığı 450 yıllık bir handa eğitimler verildi. Eğitimlerden faydalanan Bursalı esnaf Nurcan Yücar, “İnternetten havlu satışına başladım. İnternet, bir yıl içerisinde hayatımı değiştirdi” derken, Aydınlı Aynur Arslan aldığı eğitimler sayesinde organik ürünlerini internetten satarak gelir elde edebileceğini belirtiyor. Kahramanmaraş'ta oto ve halı yıkama işletmesi bulunan bir kadın girişimci ise İnternetle Hayat Kolay eğitimlerinin ardından açtığı internet sayfası ile işyerinin tanınırlığını artırarak işletmesini büyüttüğünü belirtiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.