Türk Uzay Bilim Misyonu için geri sayım sürüyor! Alper Gezeravcı uzaya çıkan ilk Türk astronot olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Şubat 2021 tarihinde duyurduğu Milli Uzay Programı ile uzaya ilk Türk'ün adım atması hedefleniyordu. O isim Alper Gezeravcı olmuştu. Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için artık saatler kaldı.

Türk Uzay Bilim Misyonu için geri sayım sürüyor! Alper Gezeravcı uzaya çıkan ilk Türk astronot olacak!
Yayınlanma:

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek uzay yolculuğu öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında Gezeravcı ile bir görüntülü arama gerçekleştirmişti.

14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını üstlenecek olan Gezeravcı, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede tüm hazırlıkların tamam olduğunu ve beklemeye geçtiklerini iletti.

ABD’den uzaya fırlatılacak olan Gezeravcı ile beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve bilim insanlarından oluşan heyet de Florida eyaletine gitti.

Gezeravcı’nın Türkiye Saati ile 01.11’deki yolcuğu birçok şehirden olduğu gibi Ankara’dan da gözlemlenebilecek. Başkentliler Başkentliler, fırlatma törenini Kızılay meydanında bulunan planetaryumlardan da takip edebilecek.

Türkiye Uzay Ajansı da resmi X hesabından konuyla ilgili videolu bir paylaşımda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.