Türk vatandaşlığı artık kolay kolay alınamayacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatı verdi

Türk vatandaşlığına geçişin kolaylaşması ve suistimal edilmesinin kamuoyunda büyük bir tepki görmesi ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaçak göçle etkin mücadele için talimat verdi. Bu çalışmada Türk vatandaşlığına geçmek zorlaştırılacak.

Türk vatandaşlığı artık kolay kolay alınamayacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatı verdi
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaçak göçle etkin mücadele için harekete geçerek, Türk vatandaşlığı alımının zorlaştırılması ve kaçak göçle mücadele konusunda gerekli tüm adımların atılması için talimat verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "kaçak göçle mücadele" konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi.

Son zamanlarda Türkiye genelinde kaçak göçle mücadele çalışmaları başladı. Başta İstanbul olmak üzere çalışmalar başladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Cumhurbaşkanına yaptığı sunumda, kaçak göçle mücadele ve sığınmacıların toplum huzurunu bozması konusunda yeni ve etkili tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK ZORLAŞACAK

Bakan Yerlikaya, alınan bilgiye göre, yaptığı sunumda yabancıların Türk vatandaşlığına geçmesinde bazı suistimaller olduğunu belirtti.

Sunumda, istisnai durumlarda verilen Türk vatandaşlığı konusunda yeni sınırlamalar getirilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Türk vatandaşlığına geçme konusunda bir pazar oluştuğu ve bu durumu fırsata çevirenlerin ortaya çıktığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'na gelen "Türk vatandaşlığına geçme" başvurularının bu nedenle bir süredir bekletildiği ifade edildi.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem Türk vatandaşlığına geçmenin zorlaştırılması hem de kaçak göçle mücadele konusunda gerekli tüm adımların atılmasını istediği ifade edildi.

Yerlikaya'nın da bakanlık bünyesindeki kaçak göçle mücadeledeki tüm birimlere tedbirlerin "tavizsiz" uygulanması talimatını verdiği aktarıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum