Türkiye, Gazze'de sahra hastanesi projesi için ilk heyeti gönderdi

Gazze'de kurulması planlanan sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yürütmek üzere görevlendirilen Türk teknik heyeti, bu sabah Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştı.

Türkiye, Gazze'de sahra hastanesi projesi için ilk heyeti gönderdi
Yayınlanma:

Türkiye, Gazze'deki insani krizin etkilerini azaltabilmek için birçok alanda yardım çalışmaları gerçekleştiriyor. Son olarak Türkiye, bölgede İsrail'in saldırılarından kullanılamaz hale gelen hastaneler sonrasında yaralıların ve hastaların tedavi edilebilmesi için sahra hastanesi projesine start verdi.

Diplomatik kaynaklar, heyetin sahra hastanesinin hızla faaliyete geçirilmesi için yapacağı tespitlere dayanarak, sürecin hızlandırılacağını ifade etti.

SAHRA HASTANESİ KURULACAK

Türkiye, Gazze'deki yaralı sivillerin tedavi imkanlarını artırmak amacıyla planladığı sahra hastanesi projesinde son aşamaya geldi. Aynı zamanda, soğuk hava koşullarının etkisiyle ortaya çıkan acil barınma ihtiyacını karşılamak üzere konteyner kentlerin konuşlandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Havaların soğumasıyla birlikte Türk yetkililer, Gazze'deki ailelerin acil barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla konteyner kentlerin kurulması için hızlı bir şekilde adımlar atmış durumda. Türkiye, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması konusunda Katar yönetimiyle iş birliği içerisinde...

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.