Türkiye Güzellikleri Sergisi Nevşehir'de kültürel zenginlikleri gözler önüne seriyor

Türkiye'nin kültürel zenginliklerini gözler önüne seren Kültür Yolu Festivalleri'nin bu yılki durağı Nevşehir oldu. 16 farklı şehri ziyaret eden Türkiye Güzellikleri Sergisi, Nevşehir'in Avanos ilçesindeki Sanat Kordonu'nda sanatseverlerle buluştu.

Türkiye Güzellikleri Sergisi Nevşehir'de kültürel zenginlikleri gözler önüne seriyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen sergide, 30 usta fotoğrafçının çektiği 39 özel fotoğraf yer alıyor. Daha önce Almanya'dan ABD'ye, Rusya'dan Güney Afrika'ya, Hindistan'dan Zambiya'ya, Katar'dan Arjantin'e kadar yirmiden fazla ülkede sergilenen bu eserler, şimdi de Nevşehirli vatandaşların beğenisine sunuldu.

1-2.png

TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİ GÖRSEL ŞÖLEN

TFMD'nin 39 yıldır düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında yer alan "Türkiye Güzellikleri" kategorisi, ülke tanıtımına katkı sunmak amacıyla 2018 yılından bu yana ayrı bir yarışma olarak yapılıyor. Yarışmaya her yıl 5 binden fazla eser katılıyor ve ödül alan fotoğraflar, farklı seçkilerle dünyanın dört bir yanında sergileniyor. Bu yıl ise Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Türkiye'nin farklı şehirlerine taşınıyor.

1.png

KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ İLE GÖRSEL MİRAS

TFMD Başkanı Rıza Özel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivallerinin Türkiye'nin görsel mirasını farklı bölgelere taşımadaki önemine dikkat çekti. Özel, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 farklı ülkede beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin 7 farklı bölgesinde birçok şehirde vatandaşlarımızla buluşacak. Adana, Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon ve Van’ın ardından, ülkemizin güzelliklerini yansıtan fotoğrafları Nevşehir'de vatandaşlarımızla buluşturuyoruz." dedi.

1-1.png

SERGİDE YER ALAN FOTOĞRAFÇILAR

Sergide fotoğrafları yer alan isimler arasında; Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam ve Tolga Adanalı bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.