Türkiye için 'gurbetçi sezonu' açıldı: Sınır kapılarından giriş devam ediyor!

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelişleri hız kesmeden devam ediyor. Yıllık izinleri başlayan gurbetçiler, ana vatanlarına dönmek için yaşadıkları ülkelerden yola çıkmaya başladı. Çoğunluğu Kapıkule Sınır Kapısı'ndan olmak üzere, gurbetçilerin Türkiye'ye girişleri sürüyor.

Türkiye için 'gurbetçi sezonu' açıldı: Sınır kapılarından giriş devam ediyor!
Yayınlanma:

"Gurbetçi sezonu" olarak da adlandırılan haziran-ağustos ayları arasında, geçen yıl Türkiye'ye 2 milyondan fazla gurbetçi gelmişti. Bu yıl ise gelişlerin yüzde 15 artacağı tahmin ediliyor.

SINIR KAPILARINDA YOĞUN ÖNLEMLER ALINDI

Sezon nedeniyle Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında önlemler artırıldı. Özellikle en yoğun giriş ve çıkışın yapıldığı Kapıkule'de personel sayısı artırıldı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin bekleme sürelerini en aza indirmek amacıyla girişte pasaport kontrol noktası sayısı 14'e çıkarıldı ve teknik altyapı güçlendirildi.

Gümrük sahasında geçen yıl bekleme süresi, en yoğun günde bir araç için 20 ila 25 dakika arasında gerçekleşmişti. Bu yıl, Gümrük İdaresi bu süreyi daha da azaltmayı hedefliyor.

3 HAFTADA 400 BİN KİŞİ TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

Gurbetçi sezonunun başladığı 1 Haziran'dan bu yana Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarından günlük ortalama 5 bin 400 araç girişi oldu ve toplamda 107 bin 850 araç Türkiye'ye giriş yaptı. Bu araçlarla Türkiye'ye günlük ortalama 20 bin kişi olmak üzere toplamda 400 bin 550 kişi geldi.

EN YOĞUN KAPI: KAPIKULE

Türkiye'ye gelen gurbetçilerin en çok kullandığı sınır kapısı Kapıkule oldu. Hem yolcu hem de araç trafiğinin yarısı Kapıkule Sınır Kapısı'ndan gerçekleşti. Kapıkule'yi yoğunluk bakımından İpsala ve Hamzabeyli sınır kapıları takip etti. En az kullanılan sınır kapısı ise Pazarkule oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.