Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçime dair bir mesaj yayınladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, seçim sonuçlarının ülke ve millet için hayırlı olmasını dilerken, seçimlere katılarak ülkenin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçime dair bir mesaj yayınladı
Yayınlanma:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, açıklamasında öncelikle yerel seçim sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti ve sandığa gitmek suretiyle demokrasiye ve ülkenin geleceğine sahip çıkan herkese teşekkür etti. Seçilen belediye başkanlarını da tebrik etti. Ayrıca, yerel seçimlerin geride kalmasıyla birlikte ülkenin 4 yıl boyunca seçimsiz bir döneme gireceğini vurguladı.

''ENFLASYONLA MÜCADELE ÖNEMLİ''

Ekonomik açıdan yapılan değerlendirmede ise enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çekti. Enflasyonla mücadelenin, para ve maliye politikası eşgüdümünde daha başarılı olacağını ifade etti. Fiyat istikrarı ve finansal istikrarın artmasıyla birlikte öngörülebilirliğin güçleneceğini ve bu durumun teknoloji içeriği yüksek ve katma değeri yüksek yatırımların artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

''BİRÇOK ALANDA REFORMLAR BİZİ BEKLİYOR''

Ayrıca, Türkiye'nin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması için yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Mesleki eğitim, istihdam politikaları, vergi reformu, yargının operasyonel etkinliğinin artırılması, kurumsal altyapının güçlendirilmesi, şehirlerimizin depreme direncinin artırılması, yeni sanayi havzalarının oluşturulması, kilit teknolojilerin ülkemize kazandırılması, yeşil ve dijital dönüşüme ülkemizin hazırlanması gibi birçok alanda reformlar bizi bekliyor." dedi.

''GELECEĞİMİZE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YÜRÜME ZAMANIDIR''

Hisarcıklıoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun, milletimizin kararına saygı duyup, 86 milyon el birliği, akıl birliği ile aydınlık geleceğimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında ürün ve pazar çeşitliliğinde en üst lige çıktık. Şimdi ikinci yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için daha çok çalışma zamanı. İş dünyası olarak daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.