Türkiye popüler kültürün kölesi mi oldu?

Türkiye hangi konuda popüler kültürün kölesi oldu? Popüler kültürün kölesi miyiz yoksa hayatımızın bir parçası olarak mı görüyoruz? Sosyal medyanın etkisi var mı? İşte detaylar…

Türkiye popüler kültürün kölesi mi oldu?
Yayınlanma:

Bir ülkenin sosyal, siyasal ve ekonomik yapısının sonucunda popüler kültür oluşur. Son yıllarda sosyal medya kullanımında ki artış nedeniyle popüler kültür toplumda hızla yayılmaya başladı. Bunun temel sebeplerinden biri de sosyal medya fenomenleri arasında yaygınlaşan şeyler insanlar tarafından da akım olarak tercih ediliyor.


Popüler kültürün araçları arasında televizyon, sinema, müzik ve internet yer alıyor. Bu araçlar aracılığıyla halka ulaşıyor. Ülkelere göre popüler kültür algısı da farklılık gösteriyor. Bazı ülkeler popüler kültürün etkisinde kalmaktan gurur duyar ve onu benimserler. Diğerleri ise kendi kültür ve değerlerinin zamanla yok olacağını ve popüler kültürle çatıştığını söyleyerek reddeder. Türkiye’de bazı kesimler popüler kültürü eleştirir. Bunun sebebi ise ülke ekonomisi ve toplum yapısından kaynaklanıyor.

Türkiye çok kültürlü bir ülkeye sahip olduğundan dolayı popüler kültür herkes için aynı olmayabilir. Toplumun yapısı, sosyal ve ekonomik koşulları veya yaşam tarzlarından dolayı farklı sonuçlar çıkarabiliyor.

Türkiye’de de popüler kültür oldukça etkili ancak bu bir kölelik olarak adlandırılamaz. Bundan dolayı Türkiye diğer ülkelere göre popüler kültürün kölesi değil de hayatın bir parçası olarak görüyor ve onunla sürekli etkileşim halinde olduğunu gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.