Türkiye-Yunanistan ilişkisinde son durum ne? Erdoğan-Miçotakis görüşmesi 1.5 saat sürdü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Miçotakis ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 15.08'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyede 1.5 saat görüştü.

Türkiye-Yunanistan ilişkisinde son durum ne? Erdoğan-Miçotakis görüşmesi 1.5 saat sürdü
Yayınlanma:

Başbakan Miçotakis'i havalimanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis ile diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. İki lider, Türkiye ve Yunanistan bayrakları önünde merdivenlerde tokalaşarak poz verdi. İkili arasında bir buçuk saat süren görüşme sona ererken heyetler arası görüşme devam ediyor ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis onuruna akşam yemeği verecek. Bu görüşme ve etkinlikler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konularda fikir alışverişinde bulunmayı amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.