Türkiye'de güncel anket sonuçları yayınlandı: Vatandaş erken seçim mi istiyor?

AREA Araştırma tarafından yapılan son seçim anketi, Türkiye'nin siyasi atmosferinde önemli değişiklikler olduğunu ortaya koydu. 4-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 56 kişiyle gerçekleştirilen anket, katılımcıların büyük bir çoğunluğunun erken seçim istediğini gösterdi. Ankette ayrıca partilerin güncel oy oranları da belirlendi.

Türkiye'de güncel anket sonuçları yayınlandı: Vatandaş erken seçim mi istiyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

AREA Araştırma'nın anket sonuçlarına göre, CHP yüzde 32,1 oy oranı ile birinci sırada yer aldı. CHP'nin genel seçimde aldığı yüzde 25,4'lük oy oranına kıyasla bu artış, dikkat çekici bir yükseliş olarak değerlendirildi.

AK Parti'nin oy oranı ise ilk kez yüzde 30'un altına düştü. Ankete katılanların yüzde 29'u AK Parti'yi desteklediğini belirtirken, geçtiğimiz seçimde bu oran yüzde 35,6 olarak kaydedilmişti. Bu düşüş, parti içinde ve siyasi arenada önemli bir gerileme olarak değerlendirildi.

MHP ise oy oranını 0,3 puan artırarak yüzde 10,4 seviyesine ulaştı. Benzer şekilde, Yeşil Sol Parti adıyla seçimlere giren DEM Parti de oy oranını artırarak yüzde 9,6'ya çıktı.

İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 3,6 puan düşerek yüzde 6,1 oldu. Zafer Partisi'nin oy oranı ise iki katından fazla artış göstererek yüzde 5'e yükseldi. Yeniden Refah Partisi (YRP) ise oy oranını 1,5 puan artırarak yüzde 4,3'e çıkardı.

Ankette "Sizce erken genel seçim olmalı mıdır?" sorusuna katılımcıların yüzde 53,3'ü evet cevabını verdi. Erken seçim istemeyenlerin oranı ise yüzde 41,2 olurken, yüzde 5,5'lik bir kesim fikir belirtmedi.

EMEKLİLERİN TEPKİSİ VE HAYAL KIRIKLIĞI

Ankete katılan emeklilerin büyük bir kısmı, geçim sıkıntıları nedeniyle AK Parti'ye olan desteğini çektiğini belirtti. Son seçim hariç, kurulduğu yıldan beri AK Parti'ye oy verdiğini ifade eden bir emekli, "Son seçimde vermedim çünkü tencerem dolmadı. Bugün seçim olsa yine vermem çünkü son seçimden daha boş durumda." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ocak ayında verdiği sözleri tutmadığını belirten bir başka vatandaş, "En düşük emekli aylığı yükseltilecekmiş. Seyyanen zam gelecekmiş. Benim 'miş'lere, 'mış'lara ayıracak zamanım yok. Gerçek mi istiyorsunuz, çaya yüzde 43 zam geliyor. Gerçek bu." diye konuştu.

Suriyelilere verilen hakların kendilerine tanınmadığını söyleyen bir başka emekli ise, "Onlara verilen haklar bana tanınmıyor. Yakında başımıza bela olurlar. Şu an Avrupa ülkeleri Türkiye'ye 5 milyon kişiyi daha göndereceğiz deseler, dur diyen bile çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.