Türkiye'de İHA ve İHA pilotlarının sayısı artıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki insansız hava aracı (İHA) sayısının eylülde geçen yıla göre yüzde 12,5 artışla 68 bin 647'ye ulaştığını, İHA pilotu sayısının ise yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993 olduğunu açıkladı.

Türkiye'de İHA ve İHA pilotlarının sayısı artıyor
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından gerçekleştirilen eğitim ve çalışmalar sayesinde İHA ve İHA pilotu lisansına sahip kişi sayısının arttığını belirtti. Her yıl 5 ila 8 bin yeni İHA'nın kaydedildiğine dikkat çeken Uraloğlu, bu yeni kayıt sisteminin İHA’ların izin, uçuş ve kayıt işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştırdığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, ulaştırma alanındaki uluslararası toplantılara katılmak için Azerbaycan'a gidecek

İHA'ların tarımsal ilaçlama, fotoğrafçılık, sinema, haritalama, trafik yönetimi, güvenlik, kargo taşımacılığı ve sağlık gibi birçok sektördeki kullanımlarının giderek arttığını vurgulayan Uraloğlu, İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi Projesi'nin bu araçların hava sahasına entegrasyonunu sağlamayı amaçladığını aktardı. Bu proje ile İHA'ların emniyet ve güvenlik sorunlarının giderilmesi hedefleniyor. Uraloğlu, tüm İHA operasyonlarının SHGM tarafından güvenli bir şekilde yönetilmesi için gerekli adımların atıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.