Türkiye'deki adalet sistemine olan güvende çarpıcı sonuç!

Türkiye'nin bir haftadır sıkça tartıştığı 6-8 Ekim davası, Ankara Emniyetindeki soruşturmalar ve Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasına ilişkin tartışmalar anket sonuçlarına da yansıdı. ASAL Araştırma tarafından 26 ilde 2 bin kişi ile yapılan "Türkiye'deki adalet sistemine güveniyor musunuz?" anketinden çıkan sonuçlar şaşırttı!

Türkiye'deki adalet sistemine olan güvende çarpıcı sonuç!
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Türkiye'de en çok tartışılan konuların başında adalet geliyor. Özellikle son dönemlerdeki davalarda ortaya çıkan sonuçlar, adalet konusunu bir kez daha tartışmaya açtı. Son günlerin sıcak tartışma başlıklarından biri olan 6-8 Ekim olaylarında verilen cezalar toplumun büyük bir kesiminde eleştiri ile karşılanırken, yeni yapılan "adalet" konulu bir anketten çıkan sonuçlar ise dikkat çekiyor.

Türkiye, geçtiğimiz hafta 28 Şubat Postmodern Darbesinden tutuklu bulunan isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından infazlarının durdurulmasını konuşurken; bir yandan da 6-8 Ekim olayları kapsamında Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verilen 42 yıllık hapis cezası, Ankara Emniyetindeki soruşturmaları ve Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasında yaşanan gelişmeleri konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarının baş sorumlusu olarak Demirtaş'ı görürken; muhalefetten ise "Demirtaş siyasi nedenlerden dolayı cezalandırılıyor." eleştirileri gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kurultayında yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam göndermiş, selefi Kemal Kılıçdaroğlu da aynı yöntemi izlemişti. Dün akşam saatlerinde KRT televizyonuna katılan Kılıçdaroğlu, adalet eleştirilerini sürdürdü.

adalet-anketi.jpg

ASAL ARAŞTIRMA'DAN DİKKAT ÇEKEN ANKET!

ASAL Araştırma tarafından 26 ilde gerçekleştirilen "Türkiye'deki adalet sistemine güveniyor musunuz?" anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye genelinde 26 ilde 2 bin kişi ile yapılan kapsamlı araştırmanın sonuçlarına göre, ülkedeki adalet sistemine olan güven düşük seviyelerde seyrediyor.

Araştırmada, ankete katılan vatandaşlara, "Türkiye'deki adalet sistemine güveniyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, "Güveniyorum" diyenlerin oranı yüzde 24,5, "Güvenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 67,7, "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 7,8 şeklinde sonuçlandı.

2 BİN KİŞİ KATILDI

ASAL Araştırma Şirketi, 18 yaş ve üzeri 2 bin kişi ile yaptığı "Türkiye Siyasi Gündemi Nisan Ayı Araştırması"nı 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta gerçekleştirdi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.