Türkiye’deki kamp alanlarının yüzde 90’ı kalitesiz!

Kamp karavan sektörüne yönelik Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri Türkiye Kamp Karavan Derneği Başkan Yardımcısı Oğuz Tokalak, anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Türkiye’deki kamp alanlarının yüzde 90’ı kalitesiz!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

1986 yılında karavan satın almasıyla karavancılık hayatına başlayan Türkiye Kamp Karavan Derneği Başkan Yardımcısı Oğuz Tokalak, Altınpark EXPO Center Fuar alanında 2’ncisi düzenlenen Kamp, Karavan ve Doğa Sporları Fuarı kapsamında anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalar yaptı.

“TÜRKİYE’Yİ TANITIYORUZ”

Türkiye Kamp Karavan Derneği’nden bahseden Oğuz Tokalak, şöyle konuştu:

“Derneğimiz, bizzat dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Kurulma amaçlarından biri de turizme katkı sağlamasıdır. Bu kapsamda Türkiye’de uluslararası etkinliklerle ve Avrupa’da üyesi olduğumuz Kamp Karavan Dernekleri Birliği’nin düzenlediği etkinliklere katılarak Türkiye’yi tanıtıyoruz.”

“FUARLARDA GELİŞMELERİ GÖRÜYORUZ”

Türkiye’de ve Ankara’daki fuarların önemini vurgulayan Tokalak, “Fuarlarda güncel teknolojiyi takip edebiliyorsunuz. Yani imalatçılar mümkün olduğunca teknolojiyi takip ettiğinden bizde onlar sayesinde takip edebiliyoruz. Türkiye olarak hangi konumdayız ve dünyada karavan konusunda hangi gelişmelerin olduğunu öğrenebiliyoruz” diye konuştu.

untitled-1-016.jpg

Son 3 yılda imalatçı sayısında çok fazla artış olduğuna dikkati çeken Tokalak, “Günümüzde sayamadığımız kadar imalatçı ve durumu anlama çalışıyoruz. Kamp ve kampçılık açısından geçmişten günümüze çok şey değişti. İlk karavanımı aldığım dönemde Türkiye’de 3 tane imalatçı vardı şu anda 300 üretici vardır. O dönemlerde kamp alanları çok kaliteliydi ve çok sayıda yabancı karavancı gelirdi. O zamanlar yaşanan savaşlarla beraber yollar kapandığından yabancı karavancı sıfıra düştü. Böyle olunca kamp alanlarının kalitesi düştü” dedi.

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 80’İNDE KAMPÇILIK ADABI YOK”

Sözlerini sürdüren Oğuz Tokalak, pandemi ve deprem süreci ile beraber Türkiye’deki karavan talebindeki artışa dikkati çekti. Birçok kişinin bedava tatil olarak gördüğü karavanın aslının öyle olmadığını belirten Tokalak, “İyi bir kamp ve karavancı yolda kamp yapmaz. Kamp alanında, doğada veya dağda yapar. Şimdiki karavancıların yüzde 80’ininde kampçılık adabı yoktur. Bunun neticesinde bu kişilerin bıraktığı pislikleri her yerde görebilirsiniz. Son 2 yıldır denize kıyısına olan iller karavancıları kovmaktadır. Çünkü kamp yaptıkları alanları çöplüğe çeviriyorlar” diye sitem etti.

“ANKARA’DA KAMP ALANLARI AÇILDI”

Türkiye’deki kamp alanlarının yüzde 90’ının kalitesiz olduğunu iddia eden Oğuz Tokalak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Türkiye’de hizmet veren kamp alanları bir elin parmaklarını geçmez. Ankara’da ABB Başkanı Mansur Yavaş; Mavi Göl, Bayındır Barajı ve Kurtboğazı Barajı’nda kamp alanları açtı. Projelerinin olduğunu da biliyoruz. Birçok belediye kamp alanı açmak için bizlere başvuru yapıyor ve örnek projemiz internet sitemizde var.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.