Türkiye'den Netanyahu'yu ayakta alkışlayan ABD Kongresi'ne tepkiler: "Uluslararası hukuk tehlike altında"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma ve ayakta alkışlanması, Türkiye'de sert tepkilere neden oldu. Başta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olmak üzere birçok üst düzey yetkili, bu durumu kınadı.

Türkiye'den Netanyahu'yu ayakta alkışlayan ABD Kongresi'ne tepkiler: "Uluslararası hukuk tehlike altında"
Yayınlanma:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu'nun konuşmasını ve alkışlanmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak 'ayakta alkışlayan' topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size…"

"İNSANİ DEĞERLER VE ULUSLARARASI HUKUK TEHLİKE ALTINDA"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde gördüğü ilgiyi şu ifadelerle değerlendirdi:

"Gazze’de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresi'nde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir.

Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır.

Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz."

Türkiye'den gelen bu sert tepkiler, Netanyahu'nun konuşmasının yankılarının uluslararası alanda da süreceğine işaret ediyor. Türk yetkililer, Filistin halkının yanında olmaya ve adalet çağrılarını sürdürmeye kararlı olduklarını vurguluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.