Türkiye'nin en kalabalık köyü belli oldu: Safranbolu'da bulunan o köy 79 ilçeden daha kalabalık

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü, Türkiye’nin en kalabalık köyü.

Türkiye'nin en kalabalık köyü belli oldu: Safranbolu'da bulunan o köy 79 ilçeden daha kalabalık
Yayınlanma:

Bostanbükü en kalabalık köy olmanın yanı sıra Türkiye’de bulunan 79 ilçeden de kalabalık bir nüfusa sahip. 2019 yılında da aynı ünvana sahip olan Bostanbükü geçtiğimiz yıllarda Şırnak Cizre’ye bağlı Dirsekli köyüne bu etiketi kaybetmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Bostanbükü köyü 6 bin 64 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak kaydedildi. Daha önce 2019'da 5 bin 949 kişiyle bu unvanı alan yerleşim birimi, 2021'de 6 bin 40 kayıtlı nüfusuyla ikinci sırada yer almıştı.

6 bin 64 kişiyle 2023 yılında tekrar en kalabalık köyler listesinin başına geçen Bostanbükü, bu sayıyla en az nüfusa sahip 364 köyün toplam nüfusu ile 79 ilçeyi geride bıraktı.

Bostanbükü köyü, demir çelik sanayisinin merkezi konumundaki ilin merkezine, en önemli ilçesi olan Safranbolu'ya ve Karabük Üniversitesi'ne yakın olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca, 2 tekstil fabrikası, sanayi siteleri, tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle de dikkat çeken köyde yaklaşık 3 bin 600 öğrencinin kaldığı 2 yurt da bulunuyor.

Köy sakinleri, Bostanbükü'nün yakın ulaşım imkanları nedeniyle tekstil kuruluşlarında çalışan birçok işçiye ev sahipliği yaptığını belirtiyorlar. Ayrıca, köyde bulunan Karabük Üniversitesi'nin de köye sadece 2 kilometre uzaklıkta olması, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlıyor.

Köyde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra her çeşit meyvenin yetiştiği topraklar da bulunuyor. Köy sakinleri, tarihi Safranbolu ilçesini ziyaret edenleri köylerinde ağırlamaktan gurur duyduklarını ve misafirperverliklerini sergilemekten mutluluk duyacaklarını ifade ediyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.