Türkiye'nin lezzetleri Ankara'da: Damaklarda tat bırakan tanıtım sırası Osmaniye’de!
Başkent Millet Bahçesi'nde dün başlayan Osmaniye Tanıtım Günleri, Ankaralıların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Etkinlikte, Osmaniye’nin kendine özgü lezzetleri ve kültürel zenginlikleri sergilenirken; ziyaretçiler ise yöresel tatları deneyimleme fırsatı buluyor.
ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Osmaniye Tanıtım Günleri’ne Ankara ev sahipliği yapıyor. Etkinliğe katılan Dilek Kabasakal, açtığı stantta birbirinden lezzetli ürünleri Başkentlilere tanıtıyor. Kabasakal, “Osmaniye’ye özgü bülbül sepeti, Suudi Arabistan tatlısı, Antep bohçası, pestil ve lokumlarımız var. Ürünlerimiz oldukça kaliteli ve doğaldır. Cevizli sucuğun kilosu 350 TL, diğer ürünlerin kilosu ise 650 TL’dir. Bu fuara herkesi bekliyoruz.” dedi.
GELENEKSEL LEZZETLER ARTIK SOFRALARDA
Baklava, sarma, erişte ve tarhana gibi ürünler sunan Nazire Altıntaş ise “Bu ürünlerin kilosu 300-350 TL, kuruların fiyatı ise 200-250 TL arasında değişiyor. Özellikle sarı burma ve 80 katlı baklavamız sizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.
15 ÇEŞİT BAHARAT ANKARALILARLA BULUŞUYOR
Yeliz Durukan da Hatay ve Antep günleri kapsamında Ankaralılarla buluşturacakları 15 çeşit baharatı tanıttı. Durukan, standındaki ürünleri sıralarken, "Pul biber, atom biber, sumak, kekik, bilye kekik, isot, Osmaniye baharatı, kimyon ve daha birçok çeşit baharatımız var." diyerek Ankaralıları davet etti.
Tatlı ve acı biber-domates salçalarının da mevcut olduğunu belirten Durukan, "Bu salçalar gün kurusu olarak geçiyor ve tamamen organiktir. Kaynama salça değil, güneşte kurutularak hazırlanıyor. Fiyatları ise 300 ila 450 TL arasında değişiklik gösteriyor.” ifadelerini kullandı.
Osmaniye’nin muhteşem lezzetleri ikinci kez Ankara’da!
“KİLİMLERİMİZ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASTIR”
Osmaniye’den Toprakkale Kadın Kooperatifi olarak fuara katılan Şule Çukadar, bölgenin büyük emeklerle hazırlanan kilimlerini tanıtıyor. “Tamamı el dokuması olan Osmaniye kilimlerimizi tanıtmaya geldik." diyen Çukadar, "Bu kilimler çok değerlidir çünkü tarihi ve kültürel mirasımızdır. Yünden yaptığımız küçük ürünlerle insanlara bu kültürü tanıtmaya çalışıyoruz. Son olarak ilgi var ama bütçe yetmediği için şu an alım olmuyor.” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.