Türkiye'nin usta öğreticileri maaş alamıyor: Mağdur öğretmenler milletvekillerine seslendi!

Usta öğreticilerin 2 aydır maaş alamama çilesi devam ediyor. Son günlerde gündeme oturan mağduriyet sonrası sorun hala çözüme kavuşmuş değil. Türkiye genelinde binlerce öğretmen maaşlarını alamıyor ve büyük problemler yaşıyor.

Türkiye'nin usta öğreticileri maaş alamıyor: Mağdur öğretmenler milletvekillerine seslendi!
Yayınlanma:

Daha önce anadolugazete.com.tr olarak gündeme getirdiğimiz 'Türkiye genelinde usta öğreticilerin 2 aydır maaş alamamaları' sorunu devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki usta öğreticiler, sosyal medya ve farklı platformlardan yaşadıkları mağduriyetin sesini duyurmak adına mücadelesine devam ederken süreçle ilgili hala bir gelişme yaşanmadı.

Türkiye'nin her yerinde spordan sanata, sanattan el işi ve dil eğitimine kadar birçok kategoride ders veren öğretmenler 2 aydır büyük bir maaş sıkıntısı yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne aktarılan bütçenin tükenmesi ve bunun ardından halen bir ödenek sağlanmamış olması usta öğreticilerin maaşsız kalmasına neden oldu. Öğretmenlerin ise artık sabrı kalmadı...

MİLLETVEKİLLERİNDEN CILIZ SES

4 Eylül tarihinde CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın TBMM Başkanlığı'na soru önergesi yapması bu konuda milletvekillerinden gelen seslerden bir tanesi oldu.

Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sorduğu sorularda konuya değinerek:

  • Ülke genelinde kadrolu ve ek ders ücreti karşılığı çalışan kaç usta öğretici vardır?
  • Usta öğreticilerin ücretlerinin ödenmemesinin nedenleri nelerdir?
  • Ücretini alamadığı için mağduriyet yaşayan usta öğreticilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?
  • Usta öğreticilerin ücretlerinin ödenmemesinin nedeni Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçedeki planlama hatası mıdır?'' sorularını önerge olarak sundu.

4 Eylül'de yaşanan gelişmenin ardından ''2 aylık maaş mağduriyeti''nde bir gelişme yaşanmadı ve öğretmenlerin cebi boş kalmaya devam etti.

TÜRKİYE GENELİNİ İLGİLENDİREN PROBLEMDE DAHA YÜKSES SES ARAYIŞI

Türkiye'nin her yerinde ortak olarak yaşanan mağduriyet devam ederken cılız açıklamalar dışında başka bir gelişme yaşanmıyor.

Aktarılanlara göre öğretmenlerin şikayetlerde bulunacakları ve haklarını aramaya devam edecekleri güçlü şekilde dile getiriliyor. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlükleri'nden öğreticilere yapılan açıklamalarda da durumun kendileriyle ilgili olmadığı sorunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü'ne ödenek aktarmadığı durumundan kaynaklı olduğu söyleniyor.

Usta öğreticiler ise hakları olan ücretleri bir an önce almak ve yaşadıkları maddi sıkıntının son bulması için sosyal medya ve çeşitli platformlarda milletvekillerine seslerini duyurma çabasına devam ediyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.