Türkiye'ye Ait Aksungur SİHA, Irak'ta düşürüldü: Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi

Türkiye'ye ait Aksungur silahlı insansız hava aracı (SİHA), Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında Irak ordusu tarafından düşürüldü. Iraklı askeri yetkililer, SİHA'nın Türkiye'ye ait olduğunu doğruladı. Olay sonrası Türkiye, durumu netleştirmek üzere harekete geçti ve Ankara ile Bağdat arasında temas kuruldu.

Türkiye'ye Ait Aksungur SİHA, Irak'ta düşürüldü: Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi
Yayınlanma:

Irak Kuzey Hava Savunma Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdülselam Hammud Ramazan, Türk SİHA'sının Irak ordusu tarafından düşürüldüğünü doğruladı. Reuters’a konuşan bir Irak ordusu albayı, enkazın Türkiye'ye ait bir SİHA'ya işaret ettiğini belirtti. Kerkük kent merkezine düşen SİHA'nın bazı evlerde yangına neden olduğu, ancak yangının kontrol altına alındığı ve can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, olayın detaylarını aydınlatmak için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlandığını ifade etti. Keçeli, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını vurgulayarak, “Türkiye ve Irak arasında terörle mücadelede güçlü ve ortak bir irade bulunmaktadır. Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir” dedi.

Sözcü Keçeli ayrıca, PKK'nın Irak'ta 'yasaklı örgüt' ilan edilmesi ve 15 Ağustos’ta Ankara’da imzalanan "Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı"nın bu yaklaşımın ürünleri olduğunu belirtti. Türkiye ve Irak'ın bu işbirliğini sahada somut sonuçlar vermesi için yetkili makamlar arasındaki eşgüdümü artırma hususunda kararlı olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.