Türkiye’ye Gazzeli hastaların sevki sürüyor

İsrail’in saldırıları sebebiyle bir ‘Hayalet şehir’ haline gelen Gazzelilere Türkiye kucak açmaya devam ediyor.

Türkiye’ye Gazzeli hastaların sevki sürüyor
Yayınlanma:

İki buçuk aya yakın süredir İsrail ablukası altında duran Gazze’den Türkiye’ye Türkiye’nin yoğun çabaları ile bir sağlık koridoru oluşturulmuş ve daha önce beş kez Gazzeli yaralılar refakatçileriyle Ankara’ya, hastanelere sevk edilmişti.

Son olarak geçen hafta Ankara’nın Keçiören İlçesinde bulunan Etlik Şehir Hastanesi’ne ve Bilkent Şehir Hastanesi’ne 68 Gazzeli hasta ve 61 refakatçinin sevki tamamlanmış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplamda 182 hastanın Gazze'den Ankara'ya sevkinin yapıldığını da söylemişti. Koca ayrıca önümüzdeki günlerde gelen hasta sayılarının artabileceğini de sözlerine eklemiş ve bu hafta için yeni sevk açıklaması yapmıştı.

Koca’nın söyleminin ardından bu gün İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’den yer değiştirmek zorunda kalan 75 hasta ile 74 hasta refakatçisi Milli Savunma Bakanlığına ait uçakla Türkiye’ye getirildi. Toplam 257’ye ulaşan hasta ve refakatçi sayısının bugün Etimesgut’a da gelecek yeni sevklerle artması bekleniyor. Hali hazırda 27 hasta ve yaralı ile 31 refakatçiyi taşıyan bir başka uçağın ise bugün Etimesgut Askeri Havalimanı’na ulaşması bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.