Türksat 6A'nın fırlatılacağı tarih netleşti!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nde uzaya fırlatılacağı gün için geri sayıma başladı. Türksat 6A'nın, hava şartlarına bağlı olarak 8-15 Temmuz haftasında yörüngesine fırlatılması planlanıyor.

Türksat 6A'nın fırlatılacağı tarih netleşti!
Yayınlanma:

Türksat 6A, 4 Haziran tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Ankara Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenen törenle ABD'ye uğurlandı. Fırlatma işlemleri, SpaceX tesislerinde yürütülecek.

Yüksek yerlilik oranıyla dikkat çeken Türksat 6A, yüzde 80'in üzerindeki yerli katkıyla Türk mühendisleri tarafından Ankara'daki TUSAŞ USET tesislerinde üretildi. Projede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum olarak, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları ise proje yürütücü kurumlar olarak yer aldı.

TÜRKİYE UYDU İHRACATÇISI KONUMUNA YÜKSELECEK

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip ve 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki uydu, mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri Türksat'ın kapsama alanına dahil edecek.

Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle birlikte Türksat'ın uydu hizmeti verdiği nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Bu sayede, Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının da önemli ölçüde artması hedefleniyor. Türkiye, haberleşme uydusu üretebilen sayılı ülkeler arasına girerek, Türksat 6A projesi tecrübesinin ardından uydu ihracatçısı konumuna yükselmeyi amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.