TUSAŞ saldırısında şehit olan taksici Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kahramankazan’da gerçekleşen törende, Arslan’ın ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş saf tuttu.

TUSAŞ saldırısında şehit olan taksici  Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısında, bölgeye bir taksiyle gelen iki terörist, aracı kaçırmış ve şoförü öldürerek tesise saldırıda bulunmuştu. Saldırıda şehit olan Murat Arslan’ın, teröristlerin Kazan ilçesinden taksisine bindiği ve sigara içme bahanesiyle durdukları sırada sırtından vurulduğu ortaya çıkmıştı. Arslan’ın cansız bedeni, teröristler tarafından aracın bagajına konmuştu.

aa-20241024-36000441-36000439-tusas-saldirisinda-sehit-edilen-taksi-soforu-murat-arslanin-cenazesi-topraga-verildi.jpg

KAHRAMANKAZAN’DA CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şehit Murat Arslan için memleketi Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Arslan’ın ailesi, arkadaşları, devlet yetkilileri ve bölge halkı katıldı. Cenaze namazının ardından dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Arslan’ın naaşı, büyük bir kalabalığın katılımıyla şehitliğe götürülerek defnedildi. Tören boyunca gözyaşları içinde Arslan’ı anan yakınları, teröre karşı duydukları öfkeyi dile getirdi.

aa-20241024-36000441-36000438-tusas-saldirisinda-sehit-edilen-taksi-soforu-murat-arslanin-cenazesi-topraga-verildi-1.jpg

3 ÇOCUK BABASIYDI!

Şehidin Ulu Cami’deki cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Şehidin naaşı, namazın ardından Kahramankazan şehitliğine defnedildi. Şehidin 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.