TUSAŞ saldırısının ardından yaralanan 22 kişiden 8'i taburcu oldu!

Sağlık Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan vatandaşların sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık, saldırıdan sonra yaralanan 22 kişiden 8'inin taburcu edildiğini ve 14 yaralının tedavilerine hastanelerde devam edildiğini duyurdu.

TUSAŞ saldırısının ardından yaralanan 22 kişiden 8'i taburcu oldu!
Yayınlanma:

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TUSAŞ’a yönelik hain terör saldırısında yaralanan 22 vatandaşın 8'inin taburcu edilerek sağlıklarına kavuştuğu belirtildi. Açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan 22 vatandaşımızdan 8'i taburcu edildi. 14 yaralımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. Bakanlık, hastanelerde tedavileri süren yaralılara acil şifalar diledi.

TUSAŞ'A YÖNELİK TERÖR SALDIRISINDA NE OLMUŞTU?

TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında, bir taksi ile tesisin ana girişine gelen iki terörist, sivillere ve tesise ateş açarak saldırı düzenlemişti. Olayda 5 kişi şehit olurken, saldırıda yaralanan 22 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti. Saldırının ardından geniş çaplı operasyon başlatılmış, olayla ilgili soruşturma sürdürülmektedir.

SALDIRIYA KARŞI HIZLI MÜDAHALE VE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Saldırının hemen ardından, en yakın güvenlik birimlerinden Jandarma Özel Harekat timleri tesis içinde operasyon başlatmış ve tesiste güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştı. Türkiye genelinde geniş bir yankı uyandıran saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurgulamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.