Ufuk Arslan’dan Anadolu Lisesi’nden Avrupa’ya çıkarma

Başarılı eğitimin yanı sıra yaptığı projelerle adından söz ettiren Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Projesi kapsamında Prievidza, Slovakya’ya çıkarma yaptı.

Ufuk Arslan’dan Anadolu Lisesi’nden Avrupa’ya çıkarma
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

Toplantıya okul proje ekibinden idareciler Filiz Çolak, Ercan Bozkurt ve öğretmenler Nurdan Akçay Proje İletişim Kişisi, Münir Uslu Tarih Öğretmeni ve Altan Durmuş BTR katılarak bir sunum yapıp okullarının tanıtımını yaptı.

ufuk-arslan-lisesi2.jpg

AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİYOR

Ufuk Arslan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Programı kapsamında 2016-2018 Erasmus+Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar KA 219 “Art and Culture Join People” “Kültür ve Sanat İnsanları Birleştirir” isimli projesinin Ulusötesi Planlama Toplantısı proje koordinatörü Slovakya’nın Prievidza şehrinde bulunan Stredná Odborná Skola isimli okulda gerçekleştirildi. Toplantıya okul proje ekibinden iki idareci, Filiz Çolak, Ercan Bozkurt ve üç öğretmen, Nurdan Akçay Proje İletişim Kişisi, Münir Uslu Tarih Öğretmeni ve Altan Durmuş katıldılar. Yunanistan’ın Atina şehrinde bulunan diğer proje ortağı 50th Senior High School isimli okulun görevli proje ekibi de toplantıda hazır bulundu. Proje faaliyetlerinin detaylandırıldığı 2 toplantının yanı sıra resmi, kültürel ve sanatsal içerikli ziyaretler de gerçekleştirildi. 

ufuk-arslan-lisesi3.jpg

İŞTE ALINAN KARARLAR

Oldukça yoğun geçen ziyarette proje faaliyetlerine dair kararlar alındı. Bunlardan bazıları şunları, proje internet sitesi ve içeriği oluşturulacak, proje logosu seçimi yapılacak, yurt dışı ziyaretlerinin programlanması gerçekleştirilecek, öğrencilerin internet iletişimi e-twinning’de  olacak,  proje faaliyetleri medyada yer alacak, her ev sahibi ülke bir fotoğraf albümü hazırlayacak, her hareketlilikten sonra sergi veya pano hazırlanacak, proje takvimi hazırlanacak, dört dilli sözlük hazırlanacak, bütün proje faaliyetlerinin dahil edildiği bir DVD  hazırlanacak, seçilen proje logosu T-shirtlere basılacak ve Yunanistan ziyaretinde faaliyetler sırasında giyilecek. Proje ekibi kültür ve sanat adına 3 ülkenin öğrenci ve öğretmenleriyle diğer paydaşlarına önemli katkı sağlayacağını düşündükleri bu faaliyetlerle paylaşmanın, hoşgörünün, sorumluluk almanın ve başarmanın inanılmaz tadını alacaklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.