Ufuk Arslan’ın Erasmus başarısı

Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Kültür ve Sanat İnsanları Yakınlaştırır programı kapsanında Slovakya ve Yunanistan’dan gelen misafirlerini ağırladı.

Ufuk Arslan’ın Erasmus başarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

EYÜP KARA

Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesi yaptığı başarılı çalışmalarla Ankara’daki diğer okullara örnek olmaya devam ediyor. Son olarak Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Art and Culture Join People” (Kültür ve Sanat İnsanları Yakınlaştırır) isimli proje kapsamında Yunanistan ve Slovakya’dan gelen öğrenci ve öğretmenler Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesini ziyaret ederek ortak bir çalışmaya imza attılar.

ufuk-arslan-lisesi8.jpg

3 ÜLKEDE YÜRÜTÜLÜYOR

Proje üç ülke tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında Ankara’ya Slovakya’nın Prievidza kentinden Stredna Odborna Skola ve Yunanistan Atina’dan 50Th Senior High School isimli okullar geldi. Bu okullardan 4 öğretmen ve 12 öğrenci misafir olarak ağırlandı. Proje ekibinden İngilizce öğretmeni Gamze Arslanyiğit ve Münir Uslu’nun hazırladığı program doğrultusunda bir hafta boyunca çeşitli kültürel ve sanatsal aktiviteler yürütüldü.

yemek-aktivitesi.jpg

OKUL ZİYARET EDİLDİ

Etkinlik kapsamında ilk gün Ufuk Arslan Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Okul gezildikten sonra Türk ailelerin yaptığı geleneksel Türk yemekleri tanıtıldı, tadıldı. Slovak ve Yunan öğrenciler yemeklerin içeriğini tahmin etmeye çalıştı daha sonra yemeklerin içeriği açıklandı. Yemekler yabancı öğrenci ve öğretmenler tarafından çok beğenildi. Proje kapsamındaki haftalık plan tanıtıldı. 

ufuk-arslan-lisesi4-001.jpg

ÖĞRENCİLER KURŞUN DÖKTÜ

İki ülkeden gelen öğrenci ve öğretmenlerin ikinci durağı Beypazarı oldu. Misafirler yol boyunca geleneksel Türk müzikleri dinleyip müziğimiz hakkında bilgi sahibi oldular. Konuklar daha sonra Beypazarı’nda Yaşayan Müze’yi ziyaret edip Ebru sanatı ve baskı yaptılar. Ebru sanatı Slovak ve Yunan misafirlerin büyük ilgisini çekerken ardından kurşun dökme canlandırıldı. Karagöz ve Hacivat oyunları oynanıp, Keloğlan Masalları anlatıldı. Geleneksel oyuncaklar topaç, kukla- öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

ufuk-arslan-lisesi7.jpg

BEYPAZARI KURUSU YEDİLER

Misafirler daha sonra Yaşayan Müze’de ıhlamur ve çay içip yorgunluk attılar. Buradan ayrıldıktan sonra Hamam Müzesi’ne giden konuklar burada keyifli vakit geçirdiler. Daha sonra Beypazarı Güveci yemek üzere bir restorana giden konuklar burada Tarhana çorbasının tadına baktılar ve çok sevdiler ardından Güveç yediler. Restoranda Yunanlı öğrenciler ve Türk öğrenciler beraber hem Yunan hem de geleneksel Türk halk oyunları oynadılar. Boş zamanlarında ise yabancı öğrenci ve öğretmenler Beypazarı Kurusu ve havuçlu cezerye tattılar.

MEDENİYETLER MÜZESİ KONUKLARI BÜYÜLEDİ

Üçüncü gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne gidin konuklara Türk öğrenciler müzeyi tanıttı. Müze gezildikten sonra sonraki boş vakitte hem ülkemizi hem de Ankara’yı tanıtan hediyelik eşyalar aldılar. Konukların bir sonraki durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir’de yabancı konuklar için resmi tören yapıldı ve Atatürk’ün mozolesine projedeki öğrenciler ve öğretmenler adına çelenk bırakıldı. Anıtkabir’de Atatürk hakkında bilgi toplamak amacıyla fotoğraf çekildi bu fotoğraflar Ufuk Arslan Anadolu Lisesi’nde sergi olarak açıldı. Anıtkabir ziyaretinden sonra proje ekibi geleneksel Türk yemeklerinden olan İskender’i tatmaya gitti.

ufuk-arslan-lisesi2-001.jpg

SON GÜN ANKARA TURU

Dördüncü gün Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Cami,  Augustus Tapınağı ve Hamamönü gezen misafirlerin ilk durağı Augustus Tapınağı olurken Türk öğrenciler tarafından tapınak hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Hacı Bayram Veli Camisi’ni ziyaretini eden misafirler camiye hayran kaldı ve çok beğendiler. Camiden çıkıldıktan sonra yakın civardaki hediyelik eşya dükkanları ziyaret eden konuklar, Slovak öğretmen semazen, yabancı öğrenciler ise tesbih ve bileklik aldılar. Daha sonra Ankara Kalesi’ne çıkan konuklara Türk öğrenciler kalenin tanıtımını yaptı.

SOKAK SANATÇILARINDAN ÇOK ÖZEL PERFORMANS

Kalenin avlusunda keman ve darbuka çalan sokak sanatçılarını karşılarında gören misafirler büyük bir sürpriz yaşadılar. Kendilerine özel bir performans sergileyen sanatçılar büyük alkış aldı. Güzel müzikler eşliğinde Türk ve yabancı öğrenciler karşılıklı Ankara havası oynadılar.    Kalenin surlarında Ankara manzarası izleyip, kaledeki boş zamanda öğrenci ve öğretmenler kale içinde bulunan dükkanlardan alışveriş yaptılar. Daha sonra Hamamönü’ne giden öğrenciler gruplara ayrıldı ve hazine avı etkinliği yapıldı. Gruplar Hamamönü’nde önceden belirlenmiş olan hedeflere ulaşıp fotoğraflar çekti. Yabancı öğrenciler kollarına Hint kınası yaptırdıktan sonra yemek yiyip karınlarını doyurdular. Yemeğin ardından ise geleneksel Türk tatlısı Künefe yiyen konuklar Türk Kahvesi içerek güne nokta koydular.

ufuk-arslan-lisesi5.jpg

HÜZÜNLE VEDA ETTİLER

Proje kapsamında Ankara’ya gelen yabancı konukların son olarak Ufuk Arslan Anadolu Lisesi’ne geldiler. Okulda birkaç aktiviteye katılan öğretmen ve öğrencilere projeye katılımlarından dolayı sertifika verildi ve hatıra fotoğraflar çekildi. Daha sonra yemek için Göksu Park’ına giden konuklar burada su böreği, pilav üstü kavurma ve tatlı olarak da Baklava yeme imkanı buldular. Yemekten sonra Yunan ve Türk müzikleriyle dans eden konuklar güzel bir gün geçirirken, Türk öğrenciler canlı müzik performansı sergiledi. Slovak öğretmenler ve öğrenciler de gitar çalıp, şarkı söylediler. Gerek Yunanistan’dan gerekse Slovakya’dan gelen konuklar öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ankara’dan ayrılan misafirlerin duygulandığı gözlerden kaçmadı.

ufuk-arslan-lisesi3-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.