Uluslararası 'change' şebekesine İzmir merkezli operasyon

İzmir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, ağır kazalı araçları yurt dışından getirilen aynı marka araçlarla 'change' yapıp vatandaşlara satan uluslararası bir şebeke çökertildi.

Uluslararası 'change' şebekesine İzmir merkezli operasyon
Yayınlanma:

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 4 şüpheli tutuklandı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon, doğal afetlerde zarar gören veya tamir edilemeyecek derecede ağır kazalı araçların yurt dışından temin edilen aynı marka araçlarla değiştirilerek başka şahıslara satıldığı bilgisi üzerine başlatıldı. Polis ekiplerinin uzun süren teknik ve fiziki takibi sonucunda, şüphelilerin hasarlı araçları çifte vatandaş olan diğer şüpheli aracılığıyla yurt dışından aynı marka model araçlarla değiştirdikleri belirlendi. Bu araçlar, change işlemi sonrası hasarlı araçlar gibi gösterilerek haksız kazanç elde edildi.

Operasyon kapsamında İzmir ve 6 farklı ilden getirilen 20 araç, 4 motor bloğu, 10 elektronik motor beyni, 1 yurt dışı menşeli araca ait şasi demiri, 1 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek ile birlikte çok sayıda plaka, tescil belgesi ve doküman ele geçirildi.

Yakalanan 4 şüpheli, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçlarından işlem görerek mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.