Unutulan sanatlar canlanıyor

Türkiye’nin kültürel değerleri arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş birçok sanat, Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri’nde yeniden canlanacak.

Unutulan sanatlar canlanıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’nin kültürel değerleri arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş birçok sanat, Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri’nde yeniden canlanacak.

Türkiye’nin en iyi sanatkarlarının biraya geleceği fuarda, cam üfleme, çini sanatı, minyatür, ahşap oymacılığı, bakırcılık gibi unutmaya yüz tutmuş sanatlar tekrar hayat bulacak.

Ruan Fuarcılık tarafından 26-29 Nisan 2018 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve dünyada bir ilk olan Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri’nde, unutulmaya yüz tutmuş sanatların temsilcileri bir araya gelecek. Atölye çalışmaları gerçekleştirecek olan sanatkârlar, sanatlarıyla ilgili önemli detayları ziyaretçilerle paylaşacak.

YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ

UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ seçilen ve Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli çini sanatkârlarından birisi olan Mehmet Gürsoy da fuara katılım sağlayarak, çini sanatı hakkında bilgi verecek. Ziyaretçilere, çini boyamayla ilgili tüyolar verecek olan Gürsoy, atölye çalışmalarına da imza atacak. Minyatür sanatının temsilcisi olan Ayla Renda, minyatürle ilgili incelikleri anlatacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olan Renda, ilgili ziyaretçilerle atölye çalışmaları düzenleyecek. Unutulmaya yüz tutmuş başka bir kültürel değer olan cam üfleme sanatını ise Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olan Feridun Pekeş tanıtacak. Fuarda sanatını konuşturacak olan Pekeş, yeni nesillere cam üfleme sanatını uygulamalı olarak anlatacak. Bunların dışında fuar boyunca, bakırcılık, yorgancılık, ahşap oymacılığı, telkari işlemeciliği, kukla, hat sanatı, yazmacılık, kilim dokumacılığı, çalgı yapımı, cam altı resmi uygulama gibi sanatların atölye çalışmalarına yer verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.