Uykusunda 300 bin lira dolandırıldı!

Elazığ'da yaşayan A.A., uyuduğu sırada telefonunun hacklenmesi sonucu büyük bir dolandırıcılık olayının mağduru oldu. 48 yaşındaki A.A.'nın iddiasına göre, telefonu hacklenerek mobil bankacılık hesabına girildi ve yaklaşık 300 bin TL dolandırıldı.

Uykusunda 300 bin lira dolandırıldı!
Yayınlanma:

Olay, 4 Mayıs 2024 günü gece saatlerinde gerçekleşti. A.A.'nın telefonu, uyuduğu sırada hacklendi ve dolandırıcılar tarafından mobil bankacılık hesabına girildi. Dolandırıcılar, A.A.'nın adına kredi çekip avans hesabını da kullanarak yaklaşık 10 dakika içerisinde 300 bin TL'yi farklı hesaplara gönderdi.

Sabah telefonunun açılmaması üzerine endişelenen A.A., telefonun bozulduğunu düşünerek tamir için tamirciye götürdü. Ancak tamirci, telefona format atarak sorunu çözdü. Eve dönüp mobil bankacılık hesaplarına giriş yaptığında ise hesabının ekside olduğunu ve kredi çekildiğini fark etti.

Olayı fark eden A.A., hemen polis merkezine giderek şikayetçi oldu ve banka ile iletişime geçti. Hesabı bloke edildi ancak mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi. A.A., dolandırıcıların profesyonelce hareket ederek kısa sürede büyük bir miktarda parayı çaldıklarını belirtti. Mağduriyetinin giderilmesi için banka ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde çözüm arayışına girdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.