Uzmanı uyardı: “Asansör bakımı mutlaka ayda bir kez yapılmalı!”

Asansör bakım sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Aydeniz Asansör firma sahibi Haydar Aydoğanoğlu, bu işin yalnızca yetkin ve deneyimli kişilerce yapılması gerektiğini söyledi. Sektörde eğitim almamış, deneyimsiz kişilerce yapılan işlemlerin ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere sebep olabileceğine dikkat çeken Aydoğanoğlu, yeterlilik belgesi olan kişilere asansör bakımının yaptırılması gerektiğini bildirdi.

Uzmanı uyardı: “Asansör bakımı mutlaka ayda bir kez yapılmalı!”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Asansör bakımı, bina, ofis, okul ve yurt gibi yoğun kullanılan alanlarda büyük önem taşıyor. Rutin bakım ve onarımların aksatılması güvenlik riskini de beraberinde getirdiğini belirten Aydeniz Asansör firma sahibi Haydar Aydoğanoğlu, asansör bakımının kimler tarafından ve hangi sıklıkla gerçekleştirilmesi gerektiğini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

“BAKIM EKSİKLIĞİ ASANSÖR KAZALARINA SEBEP OLUYOR”

Son zamanlarda artış gösteren asansör kazalarının bakımsızlıktan kaynaklandığını söyleyen Aydoğanoğlu, “Asansör bakımı çok özenli ve titiz bir şekilde yapılmalı. Kazaların sebepleri arasında kullanıcı hatası ve bakımsızlık öne çıkıyor. Bu durumlar da yönetimlerin ihmallerinden kaynaklanıyor.” dedi.

asansor-foto.jpg

“YETERLİLİK BELGESİ OLMAYAN FİRMALARA ASANSÖR BAKIMI YAPTIRMAYIN"

Yeterlilik belgesine sahip kişiler tarafından asansör bakımının yapılması gerektiğini vurgulayan Aydoğanoğlu, belgesi olmayan kişilere bu işin yaptırılmaması gerektiğinin altını çizdi. Aydoğanoğlu, “Asansör bakımı, bu işin içinde yetişmiş, pişmiş ve gönül vermiş kişilere yaptırılmalı. Yeterlilik belgesi olmayan firmalar, piyasadan daha ucuza iş yapıyor. Dolayısıyla belli bir süre sonra bir yerlerden patlak veriyor. Örneğin, bilgisiz personel asansör kapılarını ve stok devrelerini yanlış şekilde köprüleyerek yaralanmalı ve ölümlü kazalara sebebiyet veriyor.” ifadelerine yer verdi.

Ruhsatsız kullanılan asansörlerin Sanayi Bakanlığı tarafından ciddi para cezasıyla sonuçlandığını belirten Haydar Aydoğanoğlu, "Belgesi ve ruhsatı olmayan kurumlar tarafından bakılan asansörler, kazalara ve ölümlere yol açabiliyor. Bu nedenle yeterlilik belgesi olmayan kurumların hiçbirine iş yaptırılmamalıdır." şeklinde konuştu.

ic-foto.jpeg

“ASANSÖR BAKIMI MUTLAKA AYDA BİR KEZ YAPILMALI”

Asansör bakımının ayda bir kez mutlaka bakımının yapılması gerektiğine dikkat çeken Aydoğanoğlu, “Kurum fark etmeksizin bazı yönetimler asansör bakım maliyetlerinden kaçıyor; bu nedenle zorunlu olan aylık bakım birkaç aya sarkabiliyor. Asansör bakımından sonra kırmızı, sarı, mavi ve yeşil etiketler yapıştırılıyor. Kırmızı etiket asansörün kullanılamayacağı anlamına gelir ve trafikten men edilir. Sarı etiket kusurlu olduğunu belirtir ancak kullanılabilir. Yönetmeliğin öngördüğü bazı maddeler giderildiğinde ise mavi veya yeşil etiket alınarak güvenli olduğu onaylanır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.