Uzmanından tavsiye! Güneş gözlüğünü yaz-kış kullanabilirsiniz

Güneş gözlüğünün sadece yaz aylarında değil her mevsimde kullanılması gerektiğini söyleyen Optisyen Erkan Şengül, UV koruması ve polarize özellikleri sayesinde göz sağlığını koruduğunu belirtti

Uzmanından tavsiye! Güneş gözlüğünü yaz-kış kullanabilirsiniz
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Yaz aylarında güneşin de etkisiyle beraber insanlarda alışveriş heyecanı oldukça yoğun oluyor. Bu ayların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan güneş gözlüğü de vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Güneş gözlüğünün sadece yaz aylarında değil kış mevsiminde de kullanılabileceğini belirten Optisyen Erkan Şengül, o aylarda da satın almak isteyen müşterilerinin olduğunu bildirdi.

erkan-gozluk.jpg

KALİTESİZ CAM GÖZ SAĞLIĞINIZI BOZABİLİR

Güneş gözlüklerinde bazı camların zararlı olduğuna işaret eden Şengül, bu durumun göz sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini söyledi. Optisyen Şengül, “Bizim kullandığımız ham maddeler hep kalitelidir ve içinde atık hiçbir ham madde yok. Camlarımız zararlı olanlardan değil. Zararlı olan camlar gözkılcallarına zarar veriyor. Bu şekilde uzun süre kullanımlarda da katarakt oluşumuna sebep oluyor.” şeklinde konuştu.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIRKEN UV KORUMASI OLMASINA DİKKAT EDİLMELİ

Güneş gözlüğü seçerken camlarının UV 400 kırma özelliğinin olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Şengül, “Güneş gözlüğü seçiminde vatandaşın ne işle uğraştığı da oldukça önemlidir. Örneğin; şoför mü yoksa normal bir kullanıcı mı? Ona göre insanların seçim hakları var.” dedi.

gozluk5.jpg

TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE KALİTE ARTIYOR

Teknolojinin sürekli gelişmesiyle beraber yeni camların çıktığını ve kalitenin de arttığını bildiren Şengül, “Teknoloji ilerledikçe cam kaliteleri de artıyor. Müşteriler bilinçli bir şekilde bizlere gelirse daha iyi seçenek sunabiliriz. Yani nasıl özellik istediklerini araştırıp karar verdikten sonra satın almalarını onlara tavsiye ederim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.