Uzmanlar açıkladı: Ev işi yapmak ömrü uzatır mı?

Hollanda'da Rotterdam Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, düzenli olarak ev işi yapan kadınların ömrünün ortalama 3 yıl daha uzadığını ortaya koydu. Araştırma, 7 bin erkek ve kadının günlük aktivitelerini inceledi.

Uzmanlar açıkladı: Ev işi yapmak ömrü uzatır mı?
Yayınlanma:

Uzmanlar, ev işlerinin erkekler üzerinde aynı etkiyi göstermediğini belirterek, erkeklerde ev işleriyle uğraşmanın ömrü uzattığına dair bir bulguya rastlamadıklarını ifade etti.

Araştırma ekibinin başında yer alan Dr. Klodian Dhana, erkeklerin ömrünü uzatan bir aktivite olarak bahçe işleriyle uğraşmanın önemine dikkat çekti. Dhana, "Bahçe işleriyle uğraşan erkeklerin ömrü ortalama 2.7 yıl uzuyor. Ancak bu etkiyi kadınlarda gözlemlemedik." dedi.

evisi2.jpg

EV İŞLERİ VE KALORİ YAKIMI

Araştırmada, belirli ev işleri yapmanın sadece sağlığa değil, aynı zamanda kalori yakımına da katkı sağladığı belirtildi. Örneğin, yer silme işlemi 30 dakikada 200 kalori yakarak 45 dakikalık bir dans seansıyla eşdeğer bir etki yaratıyor. Halı kaldırma ve serme işlemi ise 30 dakikada 180 kalori yaktırarak 35 dakikalık bir golf seansı kadar kalori harcatıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.