Vantilatör faciası: 1 yaşındaki bebek parmağını kaptırdı

İstanbul'da bir yaşındaki bir bebek, vantilatöre elini sokmaya çalışırken parmağının büyük kısmı kesildi ve kemiğinde kırık meydana geldi.

Vantilatör faciası: 1 yaşındaki bebek parmağını kaptırdı
Yayınlanma:

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirilen bebek, El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ayhan ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık iki saat süren operasyonla parmak dikildi ve ertesi gün taburcu edildi.

Doç. Dr. Ayhan, vantilatör kazalarının özellikle yaz aylarında arttığını belirterek, son bir ayda benzer 4-5 vakayla karşılaştıklarını söyledi. Aileleri bu tür kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, vantilatörlerin çocukların ulaşamayacağı yerlere konulmasını tavsiye etti. Kazalarda soğukkanlı davranmanın önemine vurgu yapan Ayhan, ciddi yaralanmalarda hemen acil servise başvurulması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Ayhan, çocuklarda yaralanmaların daha sık görüldüğünü ve bu tip kazalarda uygun müdahale yapılması halinde iyileşme şansının yüksek olduğunu ifade etti. Yaz aylarında vantilatör, motosiklet ve elektrikli scooter kazalarının arttığını, bu nedenle hız yapmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.