Vatandaşlar için badana boya yaptırmak hayal oldu!

Enflasyonun artması ve döviz kurundaki dalgalanmalar boya fiyatlarına ve boya yapan işçilerin ücretlerine de yansıdı. Ev değiştiren ya da evini yeniden dekore eden vatandaşlar zamlı fiyatlar nedeniyle boya yaptırmaya çekinir hâle geldi.

Vatandaşlar için badana boya yaptırmak hayal oldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Badana boya yaptırmak artan maliyetler nedeniyle güç duruma geldi. Vatandaşlar artık ev boyatırken iki defa düşünüyor. Çok sayıda vatandaş artan fiyatlardan dolayı evini kendi badana boya yapmak istiyor. Ama duvar boyalarının zamlı fiyatları da dudak uçuklatıyor. Aynı zamanda bir evi boyatmak için badana boya yapan işçi bulmak da sürecin zorlu yanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

boya.jpg

Badana boya fiyatlarında boyanın markasına ve kalitesine göre fiyatlar artıyor ya da azalıyor. Sade renkler daha uygun fiyatlı olurken, daha renkli boyalarda fiyatlar artıyor. Bu durum işçiliğe de yansıyor. Düz renklerin badana boyası canlı renklere göre daha az işçilik istiyor.

Aynı zamanda bebek odası, çocuk odası gibi fazla uğraş içeren badana boyanın masrafı da neredeyse normal fiyatının iki katına çıkıyor. Ortalama olarak 3+1 dairenin duvar ve tavanlarıyla birlikte boyanması Başkent Ankara'da 15 bin TL'ye denk geliyor.

boyabadana.jpg

Farklı markalardan iç cephe duvar boyalarının fiyatı ise şöyle:

  • 10 litre beyaz duvar boyası: Ortalama 700 TL'den başlıyor.
  • 15 litre beyaz leke tutmaz boya: 2 bin 599

Evini boyatmak için usta arayan vatandaşlar bu hem boya hem de işçilik fiyatlarını öğrenince kara kara düşünüyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.