Veliler dikkat! Çocuklarda sıkça görülen Influenza enfeksiyonları için doktor uyardı

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mevlüt Salim, kalabalık ortamlardaki hızlı yayılma eğilimi nedeniyle domuz gribi olarak bilinen influenza enfeksiyonlarına dikkat çekti. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artan mevsimsel salgınların, okulların açılması ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesiyle çocuklarda sıkça görüldüğünü belirtti.

Veliler dikkat! Çocuklarda sıkça görülen Influenza enfeksiyonları için doktor uyardı
Yayınlanma:

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mevlüt Salim, influenza virüsünün A, B ve C tipleri arasında özellikle A ve B tiplerinin salgınlara yol açtığını vurgulayarak, hastalığın belirtileri arasında ani başlayan ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, bulantı ve kusma olduğunu ifade etti. Ayrıca, solunum yolu tutulumlarına bağlı olarak bronşit, zatürre gibi sorunların da gelişebileceğini özellikle küçük bebekler ve kronik hastalığı olan çocuklarda ciddi klinik tablolara neden olabileceğini belirtti.

Çocukları influenza enfeksiyonundan korumanın önemine vurgu yapan Dr. Salim, kalabalık ortamlardan uzak durmanın, hasta bireylerle teması sınırlamanın ve etkin bir el hijyeninin önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, influenza mevsiminde belirsiz ateş, öksürük, boğaz ağrısı gibi belirtileri olan çocuklarda burundan alınan sürüntü örneği ile hızlı teşhis konulabileceğini belirtti.

Dr. Salim, çocuklarda grip salgınlarını önlemek için alınabilecek diğer önlemleri şöyle sıraladı: "Çocuklarınızı grip mevsiminde kalabalık ortamlardan uzak tutun, hasta kişilerle temasını sınırlayın, ellerini düzenli olarak yıkamalarını öğretin ve küçük bebeklerin bakımını yapanların da sık sık ellerini yıkamalarını sağlayın. Kapalı ortamları sık sık havalandırın ve çocuklarınıza iyi bir uyku, yeterli ve dengeli beslenme ile bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemleri alın."

Ayrıca, her yıl grip mevsiminin başlangıcında 6 aydan büyük çocukların influenza aşısı olmalarını tavsiye eden Dr. Salim, aşının her yıl güncellenmesinin nedeninin, bağışıklığın zamanla azalması olduğunu ve çocukların aşılanmasının sadece kendilerini değil, aynı zamanda çevrelerindeki yetişkinleri de koruyacağını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.