Vergi dairesi başkanlıkları artık defterdarlık

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) taşra teşkilatları birleştirilerek tek çatı altında toplandı.

Vergi dairesi başkanlıkları artık defterdarlık
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan düzenleme, 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıklarını defterdarlıklara dönüştürdü. Bu değişiklikle vergi daireleri, bulundukları ilin adını taşıyan defterdarlıklara dönüştü ve vergi dairesi başkanları artık defterdar unvanına sahip oldu. Ayrıca, 52 ilde ise vergi dairesi başkanlıkları defterdarlık olarak kuruldu.

Yeni düzenleme ile Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin görevleri korunarak doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı defterdarlar tarafından yönetilmesi sağlandı. Bu kapsamda defterdarlık personel müdürlükleri kaldırıldı ve ilgili görevler GİB taşra teşkilatının ilgili müdürlüklerine devredildi.

İstanbul'da bulunan ve Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı olarak bilinen birim kaldırıldı ve mükellefler GİB tarafından belirlenecek vergi dairelerine aktarılacak veya yeni vergi dairesi kurulacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığına, kamu harcamalarının gözden geçirilmesi, harcamalarda etkinlik ve verimlilik artışı ile tasarruf sağlanması için öneriler geliştirme ve uygulamanın takibi gibi görevler de verdi. Kararname, 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.