Vergi paketinin son hali kabinede görüşülecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyası ile gerçekleştirdiği toplantıda yeni vergi paketinin ayrıntılarını paylaştı. İş dünyasından alınan görüşler doğrultusunda son şekli verilen Torba Yasa Teklifi, bugün saat 16.00'da gerçekleştirilecek Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk edilecek.

Vergi paketinin son hali kabinede görüşülecek!
Yayınlanma:

Kiracı ve ev sahipleri için kira ödemelerinde yeni düzenlemeler getiriliyor. Kira ödemelerinin elden yapıldığının tespit edilmesi durumunda, 6 bin 500 TL’den az olmamak üzere kira bedelinin yüzde 10’u oranında ceza uygulanacak. Bir yıl içinde kesilecek cezaların toplamı ise 20 milyon TL’yi aşamayacak.

KAYIT DIŞI FAALİYETLERE YÖNELİK ARTIRIMLI CEZALAR

Yeni düzenlemeler kapsamında kayıt dışı faaliyet gösterenlere yönelik cezalar artırılıyor. Verginin 1 katı olarak kesilen cezalarda oran 1,5 kat, verginin 3 katı olarak kesilen cezalarda ise 4,5 kat olarak uygulanacak. Başkasına ait pos cihazını kullananlara her bir tespit için bilanço esasına göre defter tutanlara 90 bin TL, işletme hesabında defter tutanlara ise 45 bin TL ceza kesilecek.

Ayrıca, başkalarının IBAN’ını kullanan ve kullandıranlara asgari 30 bin TL, azami 20 milyon TL olmak üzere işleme konu tutarın yüzde 10’u oranında, ayrı ayrı özel usulsüzlük cezası verilecek.

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan habere göre, teklif sadece şirketleri değil vatandaşları da ilgilendiren maddeler içeriyor. Gayrimenkullerle ilgili birçok önerinin teklifte yer almadığı gözlemlenirken, gayrimenkullerle ilgili düzenlemelerin detayları henüz netleşmedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.