Vergi ve sosyal güvenlik alanıyla ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulu, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 9 maddesini kabul etti. Yapılan değişiklikler, önemli düzenlemeleri içeriyor.

Vergi ve sosyal güvenlik alanıyla ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda
Yayınlanma:

Birleşme, devir ve bölünme işlemlerinde, devreden KDV ve iade hakkının zaman aşımı süresi veya 5 yıllık kriterlere bağlı olmaksızın vergi incelemesi yoluyla yeni şirkete devredilmesine izin verilecek. Bu değişiklik, KDV iadelerinin doğru yapılmasını ve haksız iade taleplerinin önlenmesini amaçlıyor. İndirilmesi mümkün olmayan KDV, özel bir hesapta tutulacak ve bu vergiler, 3 yıl içinde talep edilmesi halinde, vergi incelemesi sonucunda gider olarak dikkate alınabilecek.

Yabancı devlet kurumlarının deprem nedeniyle yapacakları yardımlara KDV istisnası sağlanacak. Bu yardımlar, 31 Aralık 2025'e kadar KDV'den muaf tutulacak. Ayrıca, serbest bölgelerde faaliyet gösteren kurumların yurt içine yaptıkları satışlardan elde edilen kazançlara uygulanan vergi istisnası kaldırılacak. Bu düzenleme, serbest bölgelerde üretilen ürünlerin sadece yurt dışına satışını vergi muafiyeti kapsamında tutacak.

Bazı tütün mamullerinden alınan asgari maktu vergi tutarları yeniden düzenlenecek ve Türk Kızılay Derneği ile bağlı işletmelerde çalışanların emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmeyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.