Washington Post: ABD kendi yasalarına rağmen İsrail'e on binlerce ton bomba verdi

Washington Post, ABD'nin, insancıl hukuk koşullarını dikkate almadığını yazdı.

Washington Post: ABD kendi yasalarına rağmen İsrail'e on binlerce ton bomba verdi
Yayınlanma:

Washington Post'un haberine göre, ABD, İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılmak üzere on binlerce ton bomba temin etti, ancak bu silah transferinde insan haklarıyla ilgili yasal koşullara dikkat etmedi. Habere göre, ABD, saldırıların başlamasından bu yana İsrail'e, aralarında 2 bin kiloluk sığınak delici bombaların da bulunduğu en az 15 bin bomba ve 50 binden fazla top mermisi gönderdi.

Gazze'deki ölü sayısının artması, ABD'nin sivillerin güvenliğini sağlama sorumluluğuyla ilgili soruları beraberinde getirirken, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, İsrail'e silah tedarikine karşı artan bir baskıyla karşı karşıya. İnsan hakları örgütleri ve Biden'ın Demokrat Partisi içindeki bir grup, ABD'nin İsrail'e sağladığı silahları detaylı bir şekilde inceledi.

ABD'nin yabancı ülkelere silah sağlama kuralları, uluslararası hukukun ihlal edilme riskinin yüksek olduğu durumlarda, silah transferinin yapılmamasını öngörüyor. Habere konu olan yönetim yetkilileri, isimlerini vermek istemeyerek, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyup uymadığını belirlemek için kapsamlı görüşmeler yaptıklarını ancak Washington yönetiminin, İsrail'in savaş hukukuna olan bağlılığını doğru bir şekilde değerlendirmediğini itiraf etti.

Ayrıca, yetkililer, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyduğunu belirlemek için eşzamanlı bir değerlendirme yapmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bunun nedeni ise İsrail güçlerinin operasyon planlamaları için kullandıkları istihbaratı paylaşmamaları.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.