Yabancı plakalı araçlarda yeni karar Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı kararı ile yurt dışında yaşayan emekli vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı araçlar için yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

Yabancı plakalı araçlarda yeni karar Resmi Gazete'de
Yayınlanma:

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, yurt dışından emekli vatandaşlar, Türkiye'de aralıksız 4 yıl boyunca yabancı plakalı araçlarını kullanabilecekler.

Düzenleme kapsamında, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yaşayan yurt dışından emekli vatandaşlar ile Türkiye'de oturum izni almış emekli yabancılara, taşıtlarına verilen sürelerin tamamlanmasından önce başvuruda bulunmaları durumunda, kişi ve taşıtın yurt dışına çıkış yapmasına gerek kalmadan 730 güne kadar süre verilebilecek.

Bu düzenleme ile yurt dışından emekli vatandaşlar, getirdikleri yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de 4 yıl süreyle kesintisiz kullanabilecekler. Ayrıca, bu hakka sahip olan vatandaşlar, taşıtlarıyla 4 yıl Türkiye'de bulunduktan sonra en az 185 gün süreyle ülke dışında bulunmaları halinde, bir kez daha 4 yıl süreyle taşıt getirebilecekler.

Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği'nde yerleşik kişilere tanınan bir aylık süre, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'ndan gelen kişilere de bu düzenleme kapsamında sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.