Yangının ortasında kalan şehit mezarı: Yanmadı

Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta başlayan orman yangını, yoğun müdahale ve çabalar sonucu 6. gününde tamamen kontrol altına alındı ve soğutma işlemlerine geçildi. Yangının etkilediği Gördes’in Karayakup köyünde, köyün mezarlığı da alevlerin arasında kaldı. Ancak, bu zor durumda tek korunan yer, 2010 yılında şehit düşen Piyade Er Halil İbrahim Ertaş’ın mezarı ve üzerine asılı Türk bayrağı oldu.

Yangının ortasında kalan şehit mezarı: Yanmadı
Yayınlanma:

Yangın, Salihli ilçesine kadar yayılmış ve bölgedeki birçok yer tahrip olmuştu. Köyün mezarlığı da yangının etkisinde kalarak tamamen yanmıştı. Fakat, şehit Halil İbrahim Ertaş’ın kabri ve yanındaki bayrak, alevlere rağmen zarar görmeden kalmayı başardı. Şehidin ailesinin ise yangın sonrası İzmir’deki kızlarının yanına gittikleri öğrenildi.

sehitmezari-4.jpg

Yangının ikinci gününde köyün eski muhtarı Adnan Kaya, yeni kaybettiği babasının mezarını ziyaret etmek için köye geldiğinde büyük bir şok yaşadığını belirtti. Kaya, “Yangının her şeyi kül ettiğini gördüm. Ancak, şehidin mezarına hiçbir şey olmamış. Yangın ilerleyip köyü tehdit etmeye başladığında helikopterler ve arazözler geldi ama köy tamamen rüzgar ve duman altına girdi. Canımızı zor kurtardık ve köyü terk etmek zorunda kaldık. Evlerden hiçbir şey alamadık, sadece traktörünü alabilenler kaçabildi. Yangınla baraj arasında sıkışıp kaldık. Suya dalmak zorunda kaldık, rüzgarın yönü değiştiği için kurtulabildik. Aksi takdirde hem dumanla hem de suyla boğulabilirdik,” şeklinde yaşadıklarını aktardı.

sehit-mezari-1-001.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.