Yapay zeka tehdidi sürüyor: Uzmanlardan sert uyarı!

Bilim insanları, yapay zekanın insanlık için ciddi tehditler oluşturabileceğine dair uyarılarda bulunuyor. Yayımlanan raporlarda, yapay zekanın "oyuncak" olmadığı ve yanlış ellerde biyolojik silah üretimi gibi felaketlere yol açabileceği vurgulanıyor.

Yapay zeka tehdidi sürüyor: Uzmanlardan sert uyarı!
Yayınlanma:

Raporda, yapay zekanın kötüye kullanımının ve dikkatsizliğinin önlenmesi için daha sıkı düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Bilgisayar korsanlığı, siber suçlar ve sosyal manipülasyon gibi alanlarda yapay zekanın insanlardan daha üstün performans gösterdiği göz önünde bulundurulduğunda, bu teknolojinin kontrol altına alınması gerekliliği üzerinde duruluyor.

Özellikle hükümetlerin yapay zekanın tehlikeli yeteneklerle geliştirilmesini durdurma sorumluluğuna sahip olduğu vurgulanıyor. Yapay zeka algoritmalarının küresel sunucu ağları üzerinden kopyalanabileceği ve kontrol edilmediği takdirde insanlığın büyük kayıplar yaşayabileceği uyarısı yapılıyor.

Oxford Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölümü'nden Profesör Philip Torr, yapay zeka konusundaki endişelerin artık somut taahhütlere dönüşme zamanının geldiğini ifade ediyor. Kontrolsüz yapay zeka ilerlemelerinin büyük ölçekli yaşam kayıplarına, insanlığın marjinalleşmesine ve hatta yok olmasına yol açabileceği ön görülüyor.

Bu nedenle yapay zeka alanında daha sıkı düzenlemelerin yapılması ve insanlığın geleceğini korumak adına uluslararası iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.